Πανελλαδικές 2017: Την Παρασκευή η τροπολογία για τις επαναληπτικές εξετάσεις

Πανελλαδικές 2017: Την Παρασκευή η τροπολογία για τις επαναληπτικές εξετάσεις

Τροπολογία καταθέτει αύριο το Υπουργείο Παιδείας που θα παρέχει τη δυνατότητα σε ασθενούντες υποψήφιους που αδυνατούν να μετάσχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις του Ιουνίου να μπορούν να εξεταστούν τον Σεπτέμβριο.

Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου υπογράμμισε πως χρειάζεται χρόνος τα παιδιά που θα αρρωστήσουν για να ξαναμπούν σε μια κανονικότητα, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα τον Σεπτέμβριο και θα υπάρχουν εξαιρετικά πολύ αυστηρές προϋποθέσεις για να μην γίνει εκμετάλλευση από κάποιους αυτής της δυνατότητας που θα δοθεί.

Ο κ. Γαβρόγλου αναφερόμενος στη μείωση των εισακτέων είπε πως ήταν μια συμβολική κίνηση που θέλει να δείξει ότι το Υπουργείο ακούει και είναι σε συνεννόηση με τα Πανεπιστήμια. Η μείωση των εισακτέων δεν έγινε μια και έξω, αλλά αποφασίσαμε η μισή να γίνει εφέτος και η άλλη μισή του χρόνου.

Ο υπουργός Παιδείας έδειξε ανοικτός για την δημιουργία ξενόγλωσσων μεταπτυχιακών προγραμμάτων από τα ΑΕΙ όχι όμως και σε προπτυχιακά προγράμματα σπουδών λέγοντας πως εκεί υπάρχει μια σειρά από προβλήματα που θα πρέπει να εξεταστούν με μεγάλη ενδελέχεια πριν κανείς προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.

Πηγή: newsit.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.