Παναθηναϊκος και ΠΑΟΚ κατά της UEFA

Ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Ιάκωβος Αγγελίδης μίλησαν στη «Sun» με αφορμή το αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας στα «στημένα παιχνίδια» και συμφώνησαν ότι ο τρόπος που η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έχει αντικετωπίσει την υπόθεση δεν εκπληρώνει το καθήκον της απέναντι στους φιλάθλους.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού εκφράζει την έκπληξή του για τις κινήσεις της UEFA στο θέμα, ιδιαίτερα για το γεγονός ότι δεν είχε διεξάγει κάποια έρευνα μετά τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης κατά παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο Γιάννης Αλαφούζος, «κάρφωσε» την UEFA λέγοντας ότι «εφόσον επιτρέπει στον Ολυμπιακό να αγωνίζεται στο Champions League δεν εκπληρώνει το καθήκον της απέναντι στους απανταχού φιλάθλους του αθλήματος».
Γιάννης Αλαφούζος: «Πραγματικά με εκπλήσσει το γεγονός ότι η UEFA δεν έχει διεξάγει τη δική της έρευνα για να επιβεβαιώσει αυτά που υποτίθεται ότι συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τον τρόπο αυτό δεν έχει εκπληρώσει το καθήκον της απέναντι στους απανταχού φιλάθλους, επιτρέποντας τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Champions League».

Ιάκωβος Αγγελίδης: «Ως προστάτης του κλάδου, όπως είναι η UEFA, πρέπει να ενεργεί προληπτικά κι όχι να περιμένει τους πληροφοριοδότες και τις καταγγελίες για να δράσει, αλλά να εξασφαλίζει ότι οι συμμετέχοντας στις διοργανώσεις της, ανταποκρίνονται με τα ηθικά και τα δεοντολογικά στάνταρντ. Μέχρι στιγμής αυτά δεν τα έχουμε δει από την UEFA».

Leave a Reply

Your email address will not be published.