Π. Κεπαπτσόγλου: Αναμένουμε 40.000 επισκέπτες στο Πανηγύρι

Π. Κεπαπτσόγλου: Αναμένουμε 40.000 επισκέπτες στο Πανηγύρι

Αισιόδοξος για τα μεγέθη και τα οικονομικά αποτελέσματα της εφετινής εμποροπανήγυρης εμφανίστηκε ο Δήμαρχος του Άργους Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί. Όπως επεσήμανε: «Παρά τη βροχή δεν πτοούνται ούτε οι επισκέπτες αλλά ούτε και οι περίπου 450 εκθέτες και εκτιμάμε ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα έχουν γεμίσει όλες οι θέσεις. Θεωρούμε ότι είναι μια απόλυτα πετυχημένη διοργάνωση με αυξητικές τάσεις γύρω στο 15% σε σχέση με προηγούμενα έτη, αλλά και σε σχέση με πανηγύρια που προηγήθηκαν του δικού μας και είχαν πτωτικές τάσεις έως και 50%.
IMG_6852Ο Δήμαρχος του Άργους κάλεσε τους επισκέπτες να επισκεφτούν το Πανηγύρι κάνοντας μάλιστα λόγο για μια «νέα Εμποροπανήγυρη αφού από την παλιά έχει μείνει ίδιος μόνο ο χώρος που πραγματοποιείται». «Νέες κατασκευές, νέα διαρρύθμιση, νέοι εκθέτες και ένα εξαιρετικό λούνα παρκ για τους μικρούς μας φίλους δημιουργούν μια πλήρη εμποροπανήγυρη που ο επισκέπτης μπορεί να βρει πραγματικά τα πάντα» τόνισε ο κ. Κεπαπτσόγλου.
Αναφορικά με τις συμμετοχές των εκθετών ο κ. Κεπαπτσόγλου τόνισε πως: Το πρωτόγνωρο εφέτος είναι έχουμε μεγάλη συμμετοχή από πολλούς βιοτέχνες που μέχρι σήμερα προωθούσαν τα προϊόντα τους μέσω τρίτων και τώρα τους δίνεται η ευκαιρία να τα παρουσιάσουν άμεσα στους καταναλωτές».
«Επισκέπτες έρχονται από όλη την Ελλάδα αλλά και από την γειτονική Αλβανία και τα Σκόπια» επεσήμανε ο Δήμαρχος, ενώ σε ερώτηση για το συνολικό αριθμό επισκεπτών, ο κ. Κεπαπτσόγλου τους τοποθετεί γύρω στις 30 με 40.000 επισκέπτες. Μάλιστα, είπε πως πλέον δικαίως μπορεί να διεκδικεί την πρώτη θέση των εμποροπανήγυρων όλης της χώρας.
Μιλώντας για την ιστορία του Πανηγυριού, τόνισε πως μετρά 407 χρόνια, επισημαίνοντας πως ακόμη και στα χρόνια της τουρκοκρατίας ο Αγάς έδινε άδεια να πραγματοποιηθεί.
Τέλος, αναφορικά με τα σχολεία, υπενθύμισε πως την Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά έτσι ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να επισκεφτούν το πανηγύρι, ενώ όπως κάθε χρόνο ο Δήμος θα μοιράσει και μάρκες για το λούνα παρκ στα παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς μέχρι και το γυμνάσιο, παρόλο που, όπως δήλωσε, γίνεται προσπάθεια και για τα παιδιά του Λυκείου.

IMG_6857
Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Άργους Ορεστικού, Αστυνόμος Α΄ Κωνσταντίνος Κοτσώνης

Από την πλευρά του ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Άργους Ορεστικού, Αστυνόμος Α΄ Κοτσώνης Κωνσταντίνος τόνισε κατά τη συνέντευξη τύπου ότι «Η Δ.Α. Καστοριάς κάθε χρόνο σε συνεργασία με την Υπηρεσία μας και εμένα προσωπικά καταρτίζει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο πρόληψης, αποτροπής και καταστολής της εγκληματικότητας. Ειδικότερα φέτος με πρωτοβουλία του νέου Α/Δ Καστοριάς κ. Αμαραντίδη Ευθυμίου το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας έχει αναβαθμιστεί σε πολλούς τομείς όπως με την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και άλλες δυνάμεις. Πιστεύουμε λοιπόν ότι φέτος θα έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα από τα ήδη καλά των προηγούμενων ετών. Η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και ειδικότερα με τον Δήμο του Άργους Ορεστικού είναι άψογη. Με τον αγαπητό δήμαρχο Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου συνεργαζόμαστε χρόνια και γνωρίζουμε καλά πώς να συνδράμουμε ο ένας τον άλλο στο έργο του μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας».

Στη συνέχεια, ο Αστυνόμος έδωσε μια σειρά από οδηγίες για την αποτροπή δυσάρεστων εκπλήξεων όχι μόνο κατά τη διάρκεια του Πανηγυριού αλλά και γενικότερα:
«Δράττομαι της ευκαιρίας και θέλω να υπενθυμίσω σε όλους τους πολίτες που μας παρακολουθούν ορισμένους απλούς κανόνες ασφαλείας που πρέπει όλοι μας να τηρούμε στην καθημερινότητά μας και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης.

Συγκεκριμένα όσον αφορά τις οικίες μας:

– Πριν φύγουμε πάντοτε πρέπει να ελέγχουμε τις πόρτες και τα παράθυρα για να βεβαιωθούμε ότι πράγματι είναι κλειστά. Κατεβάζουμε τα πατζούρια μας και δεν αφήνουμε ποτέ σε ανάκλιση πόρτες και παράθυρα.

– Κλειδώνουμε πάντα όταν φεύγουμε ακόμα και αν θα λείψουμε για μικρό χρονικό διάστημα.

– Δεν ανοίγουμε την πόρτα σε αγνώστους και ενημερώνουμε αμέσως την αστυνομία το 100.

– Δεν αφήνουμε ποτέ τα κλειδιά του σπιτιού μας κάτω από γλάστρες και χαλιά.

– Δεν αφήνουμε ποτέ μεγάλα χρηματικά ποσά και αντικείμενα αξίας στο σπίτι, ούτε γνωστοποιούμε  στον κοινωνικό και επαγγελματικό μας περίγυρο τα περιουσιακά μας στοιχεία που βρίσκονται στην οικία μας.

– Για τους νεώτερους κυρίως, αλλά όχι μόνο, δεν γνωστοποιούμε σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook ότι θα λείπουμε συγκεκριμένες ώρες από το σπίτι και που θα πάμε.

– Δεν διστάζουμε να ειδοποιήσουμε την αστυνομία σε περίπτωση που διαπιστώσουμε κάτι παράξενο ακόμα και σε γειτονικό μας σπίτι.

– Κατά την μετάβαση στην εμποροπανήγυρη για όσους προτιμήσουν να κινηθούν με τα ιδιωτικά τους οχήματα παρακαλούμε θερμά να τηρούν τον Κ.Ο.Κ., να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων και να προσέχουν την ειδική σήμανση των δρόμων πέριξ της εμποροπανήγυρης (νερομπαριέρες). Όταν σταθμεύουμε δεν αφήνουμε ποτέ προσωπικά αντικείμενα εντός του αυτοκινήτου ειδικά σε εμφανές σημείο π.χ. τσάντες, κινητά τηλέφωνα. Φυσικά δεν χρειάζεται να πω ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν είναι καλός συνδυασμός, τα αποτελέσματα του συνδυασμού αυτού είναι σε όλους γνωστά.

– Εντός της εμποροπανήγυρης καλό είναι να προσέχουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα (τσάντες, πορτοφόλια) διότι υπάρχει μεγάλος αριθμός επισκεπτών και επικρατεί συνωστισμός. Δεν πρέπει ποτέ να βάζουμε πορτοφόλια, κινητά, λεφτά στις πίσω τσέπες του παντελονιού μας. Αν κάποιος βρει ένα πορτοφόλι ή κάποιο άλλο προσωπικό αντικείμενο παρακαλούμε να το παραδώσει στον πρώτο αστυνομικό που θα συναντήσει.

Αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια του Πανηγυριού, ο κ. Κοτσώνης επεσήμανε πως «ο χώρος της εμποροπανήγυρης είναι απολύτως ασφαλής για να έρθετε όλοι με τις  οικογένειες σας και να περάσετε καλά. Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους θα είναι πάντα πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν γι αυτό μην διστάσετε να απευθύνεστε σε αυτούς για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί ακόμα και για μια απλή πληροφορία».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.