Διαγράφτηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Στάθης Παναγούλης: «Αρνούμαι να οδηγήσω στο δρόμο βιοπαλαιστές-δανειολήπτες»

Διαγράφτηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Στάθης Παναγούλης: «Αρνούμαι να οδηγήσω στο δρόμο βιοπαλαιστές-δανειολήπτες»

Την ηχηρή διαφοροποίησή του επιβεβαίωσε δια της αποχής του από την ονομαστική ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης. Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει ότι ο βουλευτής δεν ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του που μοιράστηκε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες από συνεργάτη του ενώ η διαδικασία της ψηφοφορίας βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη, «υπακούοντας στη θύελλα αντιδράσεων των πολιτών, αρνούμαι να οδηγήσω στο δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες, αφήνοντάς τους στο έλεος των τραπεζών, που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής». Εξηγώντας την στάση του ο κ. Παναγούλης αναφέρει:

«Μέχρι τώρα έκανα πολύ υπομονή, ψηφίζοντας με μοναδικό στόχο να αποτραπεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ. Έκανα πέτρα την καρδιά μου ψηφίζοντας -υπό την απειλή επικείμενου πολιτικού χάους- περικοπές εναντίον μεσαίων και φτωχών, οι οποίοι μας στήριξαν για να μην τους πετσοκόψουμε άλλο τη ζωή».

Και συνεχίζει: «Ήρθα αντιμέτωπος με τη συνείδησή μου και τις αντιστασιακές μου αρχές, τις οποίες υπηρέτησα στα επτά δύσκολα χρόνια κατά της δικτατορίας, αποδεχόμενος με το μνημόνιο της 14ης Αυγούστου μείωση της εθνικής κυριαρχίας στη χάραξη της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της χώρας». Και καταλήγει:

«Για τους παραπάνω λόγους, κρίνοντας ότι δεν διακυβεύεται η συνοχή και η σταθερότητα της κυβέρνησης, απέχω από τη σημερινή ψηφοφορία για τους ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ενώ θα συνεχίσω να στηρίζω τον Αλέξη Τσίπρα σε κάθε προσπάθειά του να ανακτήσει ο Ελληνικός Λαός την αξιοπρέπειά του και τα χαμένα του δικαιώματα».

Leave a Reply

Your email address will not be published.