Οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν τρεις επιτάφιους πύργους στην Παλμύρα

 

Δεν έχουν τέλος τα εγκλήματα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην Παλμύρα, ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στην έρημο της Συρίας.

Αυτή τη φορά, οι μαχητές του ISIS ανατίναξαν τρεις από τους περίφημους επιτάφιους πύργους που κοσμούν τον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας, ανακοίνωσε ο διευθυντής της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας της Συρίας Μααμούν Αμπντελκαρίμ. «Ανατίναξαν τρεις από τους επιτάφιους πύργους, αυτούς που ήταν οι καλύτερα διατηρημένοι, οι πιο όμορφοι», δήλωσε.

Μεταξύ των πύργων που καταστράφηκαν ήταν και ο πύργος του Ελαχμπέλ που χρονολογείται από το 103 μΧ.. Επρόκειτο για κτίσμα τεσσάρων επιπέδων, με υπόγειο, στο οποίο βρίσκονταν εκατοντάδες σαρκοφάγοι.

Μετά την κατάληψη της Παλμύρας οι τζιχαντιστές καταστρέφουν με συστημστικό τρόπο τους θησαυρούς του αρχαιολογικού χώρου -ενός από τους πλουσιότερους της περιοχής.

Πριν από μερικές μέρες, οι τζιχαντιστές είχαν καταστρέψει δυο ναούς, από τους ωραιότερους της αρχαίας πόλης που αποκαλείται το «μαργαριτάρι της ερήμου», της Συρίας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.