«Παιχνίδια θανάτου» πρακτόρων στην Τουρκία – Ποιοι εξολοθρεύουν μαζικά Τσετσένους αυτονομιστές;

«Παιχνίδια θανάτου» πρακτόρων στην Τουρκία – Ποιοι εξολοθρεύουν μαζικά Τσετσένους αυτονομιστές;

Πολλοί Τσετσένοι αυτονομιστές έχουν διαφύγει μετά τον πόλεμο της Τσετσενίας με τη Ρωσία και μένουν στην Τουρκία. Τελευταία όμως πολλοί από αυτούς βρίσκονται δολοφονημένοι…

Δύο Ρώσοι πράκτορες συνελήφθησαν στην Τουρκία με την κατηγορία ότι σκότωσαν έναν Τσετσένο αυτονομιστή ηγέτη πέρσι στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Habertürk.

Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στις 8 Απριλίου μετά από επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών ενώ ετοιμάζονταν για μια άλλη επιχείρηση, η φύση της οποίας δεν διευκρινίστηκε, υποστηρίζεται στο δημοσίευμα. Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο Ρώσοι, που είναι ηλικίας περίπου 50 ετών, αρνήθηκαν να μιλήσουν στις ανακριτικές αρχές. Κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν και μαχαίρωσαν τον Τσετσένο Βαχίντ Εντελγκίριεφ μέσα σε ένα αυτοκίνητο, την 1η Νοεμβρίου.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν πλαστές ταυτότητες και στικάκια που περιείχαν φωτογραφίες από κάμερες ασφαλείας, χώρους στάθμευσης και πινακίδες αυτοκινήτων.

Πολλοί Τσετσένοι αυτονομιστές εγκαταστάθηκαν στην Τουρκία μετά τους δύο πολέμους της Τσετσενίας, τη δεκαετία του 1990. Τα τελευταία χρόνια έχουν δολοφονηθεί πολλοί από αυτούς, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις τα εγκλήματα δεν έχουν διαλευκανθεί. Τον Μάιο του 2013 ένας Τσετσένος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μέσα στο γραφείο του στην Άγκυρα ενώ το 2011 τρεις άλλοι πυροβολήθηκαν μέρα μεσημέρι σε έναν δρόμο της Κωνσταντινούπολης.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.