Παιδική φιλοζωική Άργους Ορεστικού

Μαθητές της πόλης του Άργους Ορεστικού πρόσφατα πήραν μια πρωτοβουλία και δημιούργησαν τη δική τους φιλοζωική ομάδα. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και έτσι δημοσίευσαν και το πρώτο τους Δελτίο Τύπου καθώς έχουν ξεκινήσει ήδη και τις πρώτες τους ενέργειες.

puppy

Δελτίο Τύπου

21/5/2015

Εμείς, τα παιδιά του Άργους Ορεστικού, αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση σε σχέση με τα αδέσποτα ζώα στην πόλη μας στα χέρια μας. Βλέποντας τα ταλαίπωρα ζώα να υποφέρουν γυρνώντας στους δρόμους πεινασμένα, διψασμένα και άρρωστα, αλλά και το ότι ο Δήμος της πόλης μας, που είναι και υπεύθυνος από τον νόμο για τη φροντίδα τους , να μην ενδιαφέρεται για το πρόβλημα, αποφασίσαμε να δράσουμε.
Φτιάξαμε λοιπόν μια εθελοντική ομάδα, την ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ, και στην πρώτη μας συνάντηση αποφασίσαμε τους στόχους μας:


1. Να προσφέρουμε την βασική κτηνιατρική φροντίδα (αποπαρασίτωση και εμβολιασμό) στα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν στην πόλη μας.
2. Να φροντίσουμε για την τοποθέτηση αρχικά 2 τουλάχιστον ταϊστρών/ποτιστρών ώστε τα ζώα να βρίσκουν τροφή και νερό σε καθημερινή βάση.
3. Να φροντίσουμε να φορέσουν ειδικό περιλαίμιο όλα τα ελεγμένα αδέσποτα σκυλιά, ώστε να αισθάνονται και οι άνθρωποι ασφαλείς.
4. Να φροντίσουμε για την υιοθεσία όσων περισσότερων ζώων μπορούμε, ώστε να βρουν ένα σπίτι και να μην γυρνάν στους δρόμους.
5. Να ζητήσουμε από το Δήμο να μας υποδείξει σε ποια σημεία μπορούμε να τοποθετήσουμε τις ταίστρες/ποτίστρες αλλά και να μας βοηθήσει με κτηνίατρους ώστε να κάνουμε ένα πρόγραμμα στειρώσεων για να μην γεννάνε τα ζώα και αυξάνεται έτσι ο πληθυσμός τους.
6. Να ενημερώσουμε με φυλλάδια τους συμπολίτες μας ότι τα ζώα έχουν κι αυτά δικαιώματα και προστατεύονται από τον νόμο. Κι ότι η κακοποίηση, κακομεταχείριση, και η δηλητηρίασή τους είναι πράξεις παράνομες και τιμωρούνται αυστηρά από τον νόμο.


Φυσικά ξέρουμε ότι τίποτα δεν γίνεται χωρίς χρήματα. Έτσι αποφασίσαμε να προσφέρουμε τα παιχνίδια μας που δεν χρησιμοποιούμε με ένα μικρό αντίτιμο. Όλα τα παιδιά της ομάδας μας ανταποκρίθηκαν κι πρόσφεραν πολλά παιχνίδια για το σκοπό αυτό.
Ξεκινήσαμε δράση! Η ομάδα μας βγάζει τακτικά τα απογεύματα ένα κιόσκι στο πεζόδρομο όπου ενημερώνουμε μικρούς και μεγάλους για τους σκοπούς της εθελοντικής ομάδας μας , προσφέρουμε τα παιχνίδια μας και συγκεντρώνουμε προσφορές. Η ανταπόκριση είναι εντυπωσιακή! Χαρήκαμε γιατί καταλάβαμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας κι ελπίζουμε με τη βοήθεια κι άλλων να τα καταφέρουμε!
Το πρόβλημα είναι μεγάλο κι εμείς μικροί αλλά έχουμε πολλή διάθεση και κυρίως πολλή αγάπη για τα ζώα!
ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ – ομάδα εθελοντικής προσφοράς.

f: Παιδική φιλοζωική Άργους Ορεστικού.

 

887372_1404026843256538_6356456838941591677_o
*Πρότυπες ταΐστρες αδέσποτων του Δήμου Μυκηνών

 

 

 

2 Responses to "Παιδική φιλοζωική Άργους Ορεστικού"

 1. Μαρια   7 Οκτωβρίου, 2017 at 7:20 πμ

  Καλησπερα θα ηθελα ενα απο τα 3 χασκι που βρηκατεε…θα μπορουσα να μαθω αμα εχετε ακομα

  Απάντηση
  • Δήμητρα Ριζοπούλου   7 Οκτωβρίου, 2017 at 11:47 πμ

   Καλημέρα σας, θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε κατευθείαν με την Παιδική Φιλοζωική Άργους Ορεστικού στη σελίδα τους στο facebook για να σας δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

   Απάντηση

Leave a Reply

Your email address will not be published.