Παγκόσμια πρωτιά για φοιτητές του ΑΠΘ σε διαγωνισμό της Microsoft

Την πρώτη θέση στην κατηγορία World Citizenship στον 14ο διαγωνισμό ImagineCupτης Microsoft, κατέλαβε το Amandaproject, το καινοτόμο και πρωτοποριακό παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας κατά του bullying, που ανέπτυξαν φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ.

Η ΔΕΘ-Helexpoανέλαβε πρωτοβουλία για την υποστήριξη της συμμετοχής των τεσσάρων φοιτητών, οι οποίοι ανέπτυξαν το Amandaproject(http://amandaproject.net), στο Imagine Cup που πραγματοποιήθηκε στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Οι φοιτητές, Βασίλης Μπαλτατζής, Μαργαρίτα Μπίντση, Γιώργος Σχινάς και Ηλίας Χρυσοβέργης κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση στην κατηγορία τους στον διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν οι 35 καλύτερες ομάδες από όλο τον κόσμο.

Το Amandaprojectτο σχεδίασαν υπό την καθοδήγηση του καθηγητή και μέντορά τους, κ. Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη.

Η ΔΕΘ-Helexpo, που στήριξε την προσπάθειά τους, πρόκειται να παρουσιάσει το Amanda project τον Σεπτέμβριο στην 81η ΔΕΘ, στο θεματικό αφιέρωμα E-gamingαπό τις 10-18 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, το project θα βρεθεί στο επίκεντρο του Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης και Τεχνολογίας, που διοργανώνει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, “Artecitya. Οραματιζόμενοι την Πόλη του Αύριο (2014-2018)” (www.artecitya.eu), με την υποστήριξη του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη της Ε.Ε.

Στόχος του Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης και Τεχνολογίας είναι η εξερεύνηση διαφορετικών μορφών συνέργειας μεταξύ τέχνης, επιστήμης και τεχνολογίας, μέσα από την συνεργασία μεταξύ δημιουργών και προγραμματιστών.

Η ARTECITYA Θεσσαλονίκη είναι ένα έργο της ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ,

Παραγωγή, διοργάνωση: ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ,

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Λυδία Χατζηιακώβου,

Συντονισμός: ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ.

Πηγή: seleo.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.