Π. Κώττας για τοποθέτηση Πάνου Κεπαπτσόγλου στον Πρωθυπουργό

Π. Κώττας για τοποθέτηση Πάνου Κεπαπτσόγλου στον Πρωθυπουργό

Παρακολουθώντας τις τοποθετήσεις των αυτοδιοικητικών της περιφέρειας μας κατά τη διάρκεια της σύσκεψης πού έγιναν παρουσία του πρωθυπουργού σήμερα στην Κοζάνη, ξεχώρισα αυτή του δημάρχου Άργους Ορεστικού κυρίου Πάνου Κεπαπτσόγλου.
Αφού ο Δήμαρχος καλωσόρισε με “κολακευτικά” λόγια τον πρωθυπουργό, τον υπουργό εσωτερικών κο Πέτσα, στη συνέχεια της τοποθέτησης του δεν έχασε την ευκαιρία να τους “σφάξει” με το βαμβάκι, θέτοντας τους προ των ευθυνών τους για ουσιαστικά θέματα που απασχολούν την Π.Ε. Καστοριάς. Ενεργειακές κοινότητες έναντι ιδιωτών επενδυτών, φράγμα Νεστορίου και τις παλινωδίες του, αρδευτικά Νεστορίου και Γέρμα, θέματα στα προβλήματα της λιγνιτικής περιόδου και ακόμα μεγαλύτερα του προγράμματος απολιγνιτοποίησης και τη δημιουργία μιας περιφέρειας δύο ταχυτήτων με το “σχέδιο δίκαιης μετάβασης” που μας έχει παρουσιαστεί και πάει προς ψήφιση. Αποκορύφωμα της τοποθέτησης του ήταν το πρόβλημα της “απογουνοποίησης” της Καστοριάς και ενός ειδικού προγράμματος που απαιτείται από τις καταστάσεις να δημιουργηθεί, όπου κανείς άλλος δεν τόλμησε να αναφέρει, φοβούμενος-η μην “καεί”.
Θέματα, όπως η απαξίωση και κατάργηση πανεπιστημιακών σχολών στην Καστοριά, η κατάργηση του φορέα διαχείρισης της λίμνης, το διαμετακομιστικό κέντρο, η καθυστέρηση της κατασκευής των δικτύων φυσικού αερίου και πολλά αλλά, θα μπορούσαν να αναφερθούν στον πρωθυπουργό αν είχαμε προσκληθεί να συμμετάσχουμε στην συνάντηση αυτή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.