«Όσοι δεν μπορούν να βρουν ταίρι, έχουν μία μορφή αναπηρίας» σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

«Όσοι δεν μπορούν να βρουν ταίρι, έχουν μία μορφή αναπηρίας» σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Οι άνθρωποι που δεν κάνουν σεξ ή δεν «αγωνίζονται» να βρουν έναν σύντροφο προκειμένου να αποκτήσουν απογόνους, θα θεωρούνται πλέον ως άτομα με ειδικές ανάγκες, σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές που θα ανακοινωθούν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Express, μέχρι τώρα, η υπογονιμότητα – η αποτυχία δηλαδή επίτευξης εγκυμοσύνης επί 12 μήνες ή και περισσότερο κάνοντας τακτικά σεξ χωρίς προφύλαξη – δεν θεωρείται αναπηρία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πλέον όμως προχωρά σε μία αμφιλεγόμενη κίνηση. Με τις νέες οδηγίες που αναμένεται να εκδώσει, ένα άτομο που δεν θα μπορεί να βρει ερωτικό σύντροφο για να αποκτήσει παιδιά, θα χαρακτηρίζεται από τούδε και στο εξής ως «ανάπηρο».

Πάντως ο διεθνής οργανισμός επισημαίνει ότι οι αλλαγές που θα γίνουν θα δίνουν συγχρόνως σε κάθε άτομο το δικαίωμα της αναπαραγωγής. Συγκεκριμένα, βάσει των νέων οδηγιών, τα άτομα που είναι ετεροφυλόφιλα – άνδρες και γυναίκες- όπως και τα ομοφυλόφιλα που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά, θα έχουν την ίδια προτεραιότητα με τα ζευγάρια που καταφεύγουν στην εξωσωματική γονιμοποίηση για να τεκνοποιήσουν (αφού αντιμετωπίζουν ιατρικά προβλήματα).

Από την πλευρά του, ο Γκάρεθ Τζόνσον, Βρετανός βουλευτής και πρώην πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής σε θέματα γονιμότητας, που γνώρισε την πατρότητα με την βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης δήλωσε: «Είμαι γενικά ένθερμος υποστηρικτής της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Όμως ποτέ δεν είδα το θέμα της υπογονιμότητας ως αναπηρία ή μία ασθένεια αλλά ως ένα ιατρικό ζήτημα».

Αντιθέτως, ο καθηγητής Ντέβιντ Ανταμσον, που συμμετείχε στην επιστημονική ομάδα που συνέταξε τις νέες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, εκτιμα ότι η εν λόγω κίνηση αποτελεί μία «μεγάλη ευκαιρία» γι’ αυτούς που είναι μόνοι τους και τους γκέι.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.