Οργάνωνε εμπόριο ναρκωτικών από τη φυλακή

Οργάνωνε εμπόριο ναρκωτικών από τη φυλακή

Ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών (κοκαΐνης) στο νησί της Ρόδου.

Συνελήφθησαν μια 23χρονη υπήκοος Ουκρανίας και ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ αναζητούνται δυο ακόμη υπήκοοι Αλβανίας, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που αφορά στα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της κατοχής-μεταφοράς-διακίνησης ναρκωτικών, της παράνομης οπλοκατοχής, της αντίστασης και επιπλέον περιλαμβάνει τον αρχηγό του κυκλώματος – 38χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος σε φυλακή της χώρας.

Όπως διακριβώθηκε, το τελευταίο πεντάμηνο ο 38χρονος είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους, στην οποία είχαν ενταχθεί οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι με σκοπό την προμήθεια, μεταφορά, διακίνηση και περαιτέρω διάθεση κοκαΐνης αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.Συγκεκριμένα, ο έγκλειστος Αλβανός έχοντας αρχηγικό ρόλο συντόνιζε και καθοδηγούσε τα μέλη του κυκλώματος ανάλογα με το ρόλο τους (αγοραστή-μεταφορέα – διακινητή – πωλητή).

Αναλυτικότερα ως προς την εξάρθρωση του κυκλώματος, χθες το απόγευμα στο πλαίσιο ανάλυσης και αξιολόγησης στοιχείων της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι στο κεντρικό λιμάνι της Ρόδου όπου εντοπίσθηκε η 23χρονη, κατά την αποβίβαση της από πλοίο της γραμμής Πειραιάς-Ρόδος και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε επιμελώς κρυμμένη ποσότητα κοκαΐνης, προκειμένου να την παραδώσει στον 37χρονο Αλβανό.

Άμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο ελεγχόμενης παράδοσης ναρκωτικών ουσιών και η 23χρονη συνοδεύτηκε υπό την επιτήρηση αστυνομικών σε προκαθορισμό ραντεβού συνάντησης στο Φαληράκι της Ρόδου, όπου προσήλθε ο 37χρονος, ο οποίος μετά την παραλαβή της κοκαΐνης συνελήφθη προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση. Η ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 125,5 γραμμαρίων, κατασχέθηκε.

Επίσης κατασχέθηκαν, χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μαχαίρι-σουγιάς και δίκυκλο μοτοποδήλατο, που κατείχαν-χρησιμοποιούσαν αντίστοιχα οι συλληφθέντες.

Σημειώνεται ότι, οι δυο Αλβανοί ηλικίας 38 και 37 ετών έχουν επανειλημμένως κατηγορηθεί για παρόμοιες υποθέσεις. Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.