Κοπή βασιλόπιτας και ετήσια χοροεσπερίδα της Ορεστίδος (φωτό)

Κοπή βασιλόπιτας και ετήσια χοροεσπερίδα της Ορεστίδος (φωτό)

Μεγάλη επιτυχία σημείωση η εκδήλωση Κοπής της Βασιλόπιτας και της Χοροεσπερίδας του συλλόγου μας, που διοργανώθηκε το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016, στην φιλόξενη αίθουσα του Ξενοδοχείου «Λιμναίον»

Η συμμετοχή των μελών και φίλων της  «Ορεστίδος» ξεπέρασε ακόμη και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις του Διοκητικού Συμβουλίου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος κ, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, κ. Παναγιώτης Κώττας και η σύζυγος του Μεγάλου ευεργέτη και δωρητή του συλλόγου ιατρού Δαμιανού Δούμα, κ.  Αγγέλα Δούμα.

Τυχερός της κοπής της βασιλόπιτας ΄ηταν  ο  αγαπητός σε όλους μας χορωδός Γιάννης Δημητριάδης, ο οποίος έλαβε το δώρο του από την  κ. Αγγέλα Δούμα, η οποία και το είχε δωροθετήσει.

Για φέτος υπήρχε και μία πρωτοτυπία. Τα τμήματα του συλλόγου παρουσίασαν  κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ένα μικρό δείγμα της δουλειάς τους, απόλυτα συμβατό με τον χαρακτήρα της εκδήλωσης.

Η Μεικτή Χορωδία της Ορεστίδος παρουσίασε δύο επτανησιακές καντάδες, τα χορευτικά τμήματα παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και το τμήμα Λάτιν και Ευρωπαϊκών χορών μοντέρνους χορούς, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων.

Ακολούθησε χορός υπό τους ήχους της παραδοσιακής ορχήστρας του Παναγιώτη Ντήμτσιου (στο τραγούδι ο καλλικέλαδος Φώτης Τρασιάς, χοροδιδάσκαλος του συλλόγου). Μέσα σε ένα κλίμα χαράς και κεφιού, που είχε χρόνια να ζήσει ο σύλλογος μας και θύμισε «άλλες εποχές», τα μέλη και οι φίλοι της Ορεστίδος, επέδειξαν τις χορευτικές τους ικανότητες , ανέβασαν το κέφι στα ουράνια, ξεχνώντας προβλήματα, μνημόνια και την ζοφερή πραγματικότητα των τελευταίων ετών.

Ανάρπαστα έγιναν και τα λαχεία της λαχειοφόρου αγοράς, τα οποία εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού, έχοντας ως δέλεαρ τα πλούσια δώρα που προσέφεραν επιχειρηματίες της πόλης μας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους.

DSCN4373 DSCN4379 DSCN4389 DSCN4394 DSCN4420 DSCN4446

Leave a Reply

Your email address will not be published.