Αίσιο τέλος για τους 47 ορειβάτες που «χάθηκαν» στη Βασιλίτσα Γρεβενών!

Αίσιο τέλος για τους 47 ορειβάτες που «χάθηκαν» στη Βασιλίτσα Γρεβενών!

Σώοι εντοπίστηκαν οι 48 τουρίστες-πεζοπόροι, μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι είχαν χαθεί σε δασώδη περιοχή στα Γρεβενά.
Οι τουρίστες εντοπίστηκαν από δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες είχαν κινηθεί προς την περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διαδρομή βρέθηκαν αντιμέτωποι με πυκνή ομίχλη, με αποτέλεσμα να χάσουν το μονοπάτι και τον προσανατολισμό τους.
Από την ώρα που ζήτησαν βοήθεια είχαν συνεχή επικοινωνία με την Πυροσβεστική και όταν οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν, κατάφεραν να δώσουν το στίγμα τους και να εντοπιστούν.
Οι περισσότεροι βρίσκονται ήδη στις εγκαταστάσεις της Βασιλίτσας, ενώ σταδιακά μεταφέρονται και οι υπόλοιποι. Όλοι είναι πολύ καλά στην υγεία τους και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Η επίσημη ανακοίνωση ρης Πυροσβεστικής

«Επιχείρηση αναζήτησης αγνοούμενης ομάδας περιπατητών του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης»

Στις 22-05-2016και Ω/16:15, κλήθηκε η Υπηρεσία μας για επιχείρηση ανεύρεσης αγνοούμενης ομάδας 47 περιπατητών τουΕλληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης,στην περιοχή των Γρεβενών, ανάμεσα στην Τ.Κ. Αβδέλλας και την Τ.Κ. Διστράτου, κοντά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας. Στην επιχείρηση διάσωσης έλαβαν μέρος21 πυροσβεστικοί υπάλληλοιμε 6 οχήματα καισυγκεκριμένα : 1 όχημα του Πεζοπόρου ΤμήματοςΔυτικής Μακεδονίαςμε 8 άτομα,η5ηΕ.Μ.Α.Κ. Ιωαννίνων με 1 όχημα και 3 άτομα, 1 όχημα της Π.Υ. Κόνιτσας με 2 άτομα και 3 οχήματα της Π.Υ. Γρεβενών με 8 άτομα. Η ομάδα των περιπατητών βρέθηκε και οδηγήθηκε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας.

Το ιστορικό
Οι ορειβάτες του συλλόγου του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης, ηλικίας 35-70 ετών, ξεκίνησαν από τη Βασιλίτσα για να πάνε (οδιπορικώς) στην Αβδέλα Γρεβενών. Η ομίχλη όμως που επικρατούσε στην περιοχή τους οδήγησε προς το Δίστρατο Ιωαννίνων, αλλά σε κάποιο σημείο εγκλωβίστηκαν. Αμέσως ενημερώθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά και η ομάδα διάσωσης, όπου οΑπόστολος Διανέλος τους συνέστησε να επιστρέψουν στην κορυφή της Βασιλίτσας και από εκεί να κινηθούνε βόρεια για να φτάσουν στο Χιονοδρομικό κέντρο, όπως και κάνανε.

Ο καιρός «άνοιξε» και τελικά πήραν τον δρόμο της επιστροφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star-fm.gr, έχουν επιστρέψει όλοι, όπου και αναχώρησαν.

Στο σημείο βρέθηκε από νωρίς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών Πύραρχος, Ανδρέας Παπαζαχαρίας, άλλα και η Αστυνόμια όπου παρακολουθούσαν από κοντά την εξέλιξη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.