Τα «όπλα» Μεϊμαράκη στη σημερινή τηλεμαχία

Τα «όπλα» Μεϊμαράκη στη σημερινή τηλεμαχία

Σε διεύρυνση της πολιτικής ατζέντας προχωρά η Ν.Δ. όσο πλησιάζουν οι κάλπες, με στόχο να φέρει τον Αλέξη Τσίπρα σε θέση απολογούμενου για μια σειρά καταστροφικών πολιτικών που κατεδάφισαν τη χώρα το τελευταίο επτάμηνο. Με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να δείχνει ότι κερδίζει στα σημεία, η Συγγρού βάζει στο τραπέζι εκτός από την οικονομία και άλλα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό, την παιδεία και το αγροτικό.

Με τη στρατηγική αυτή και με κεντρικό μήνυμα «λέμε την αλήθεια», ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα καθίσει απόψε στις 9, απέναντι στους άλλους έξι πολιτικούς αρχηγούς, στο στούντιο 3 της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Το βασικό ζήτημα που θα βάλει στο τραπέζι της προεκλογικής συζήτησης προκειμένου να πείσει τους πολίτες να επιλέξουν τη Ν.Δ. θα είναι ένα: η συνεννόηση και οι συνεργασίες αμέσως μετά τις 20 Σεπτεμβρίου.

Βασικό επιχείρημα του κ. Μεϊμαράκη για να στηρίξει το συγκεκριμένο διακύβευμα που θέτει η Ν.Δ. είναι ότι πρέπει η χώρα στις 21 Σεπτεμβρίου να έχει σταθερή κυβέρνηση. «Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να υπάρχει μακροχρόνιος σχεδιασμός και η Ελλάδα θα σταματήσει να πηγαίνει πίσω-μπρος και να βγει επιτέλους από το αδιέξοδο», έλεγε στον «Ε.Τ.» στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μεϊμαράκης άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας τα χαρτιά του στο Star και τον Νίκο Χατζηνικολάου για το θέμα των συνεργασιών, είτε η Ν.Δ. είναι πρώτο κόμμα είτε δεύτερο. Σε κάθε περίπτωση, όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να συμμετέχει σε εθνική κυβέρνηση, καθώς αυτός έχει υπογράψει το τρίτο Μνημόνιο και γνωρίζει όλες τις δεσμεύσεις, κρυφές και μη.

Μάλιστα ο κ. Μεϊμαράκης είναι διατεθειμένος να συζητήσει και το θέμα της πρωθυπουργίας, αρκεί, όπως είπε, να υπάρξει συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων στις βασικές πολιτικές. Για την επόμενη μέρα πάντως η Ν.Δ. σχεδιάζει ακόμη δύο κινήσεις: Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για να αναλαμβάνει δράση κάθε φορά που θα γίνεται αξιολόγηση και Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, η οποία δεν θα ασχολείται με το επονείδιστο χρέος, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης, αλλά θα επισκεφθεί τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια για να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους για την αναδιάρθρωση του χρέους, που είχε συμφωνήσει η Ν.Δ. το 2012.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στα φραστικά πυρά που ανταλλάσσει με τον κ. Τσίπρα, ξεκαθαρίζοντας πως «η φραστική αντιπαράθεση δεν μπορεί να δηλητηριάσει την πολιτική σχέση για την οποία μας ψηφίζουν οι πολίτες, δεν μας ψηφίζουν για να κάνουμε παρέα, για να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο».

Αντιθέτως, όπως υπενθύμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε πραγματικές ύβρεις στη Ν.Δ., με χαρακτηρισμούς όπως «προδότες», «γερμανοτσολιάδες» κ.λπ., όταν μάλιστα η κεντροδεξιά παράταξη ψήφιζε και στήριζε την κυβέρνηση, με τον κ. Τσίπρα να βάζει από πίσω τον Πάνο Καμμένο να κάνει, όπως είπε, τη βρώμικη δουλειά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.