ΟΠΕΚΕΠΕ: Την Τρίτη στους λογαριαμσούς η βασική ενίσχυση

ΟΠΕΚΕΠΕ: Την Τρίτη στους λογαριαμσούς η βασική ενίσχυση

Μέχρι το τέλος του μήνα, και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, αναμένεται να δοθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η εντολή για πίστωση στους λογαριασμούς των αγροτών της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης. Διαβάστε περισσότερα για την βασική ενίσχυση και τις εξισωτικές.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, αναμένεται δοθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η εντολή στις τράπζες για να πιστωθεί στους λογαριασμούς των αγροτών η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης, όπως έχει δηλώσει ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Αποστολάκης. Συγκεκριμένα, όπως έχει αναφέρει ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, στα τέλη Οκτωβρίου θα πιστωθεί το 70% της βασικής ενίσχυσης του 2017 και περί τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τέλος του 2016 το υπόλοιπο της βασικής, δηλαδή το 30% και το “πρασίνισμα”, πληρωμές που συνολικά θα φτάσουν στα 2 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι έχει ήδη αρχίσει να πληρώνονται όλες οι εκκρεμότητες που αφορούν την εξισωτική του 2013 και του 2014 για τους κτηνοτρόφους και μέσα Νοεμβρίου το 60% της εξισωτικής του 2016 και του 2015.

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου θα δοθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στις τράπεζες η εντολή πληρωµής για την πρώτη δόση των αγροτικών επιδοτήσεων. Αυτό σηµαίνει ότι µια µέρα µετά, από την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, θα αρχίσουν οι πιστώσεις στους λογαριασµούς των δικαιούχων παραγωγών.

Ενισχύσεις σε αγρότες

Την ίδια στιγμή, μετά από σχετική απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, θα δοθούν ενισχύσεις σε συνολικά 111 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις σε έξι νομούς της χώρας. Οι ενισχύσεις αυτές, οι οποίες θα καταβληθούν έως και τις 27 Οκτωβρίου, θα δοθούν προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ζωοτροφές για μια περίοδο 100 ημερών.

Συγκεκριμένα, οι ενισχύσεις αυτές αφορούν τους κτηνοτρόφους των νομών Χίου, Θάσου, Εύβοιας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, οι οποίοι επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές, πλημμύρες). Την ίδια ώρα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε πληρωμές ύψους 15.087.550 ευρώ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα από τις 7 έως τις 16 Οκτωβρίου 2016 σε 32.150 δικαιούχους παραγωγούς για διάφορα μέτρα ενισχύσεων.

Πηγή: newsit.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.