Κινητοποιήσεις προαναγγέλουν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ

Κινητοποιήσεις προαναγγέλουν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ

Αγώνα για την ανατροπή της απόφασης επιβολής φόρου στα νόμιμα τυχερά παιχνίδια ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε.
«H κυβέρνηση αποφάσισε την επιβολή φόρου στα νόμιμα τυχερά παιχνίδια. Απόφαση, με άμεση και καταστροφική επίπτωση στους ήδη χαμηλούς τζίρου μας. Από σήμερα αρχίζει αγώνας με όποια μέσα διαθέτουμε για την ανατροπή αυτής της απόφασης, με όποιο τρόπο κι αν επιτευχθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
«Ο τομέας των νόμιμων τυχερών παιχνιδιών, που προσφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια ετησίως στα κρατικά ταμεία, κινδυνεύει να καταστραφεί» επισημαίνουν μεταξύ άλλων οι πράκτορες και αναφέρουν ότι «αν επιβληθεί ο φόρος κινδυνεύουν με κλείσιμο 1.000 πρακτορεία, 6.000 εργαζόμενοι στην ανεργία, προβλήματα σ’ εμάς και τις οικογένειες μας».|
Επισημαίνουν επίσης ότι δεν θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. «Με την αναμενόμενη πτώση του τζίρου πάνω από 25% όπως λένε οι μελέτες ανεξάρτητων αναλυτών, τα συνολικά τους έσοδα θα είναι λιγότερα από τα τωρινά, για τα κρατικά ταμεία».
Αναφέρουν επίσης ότι «οι παράνομοι όμως μένουν ανεξέλεγκτοι. Και όχι μόνο αυτό, τώρα ενισχύονται, αφού προς αυτούς θα στραφεί ένα τμήμα των πελατών μας. Όπως και οι 24 προσωρινά αδειοδοτημένες Ιντερνετικές εταιρίες που δίνουν φόρους ψίχουλα, στο κράτος»

Leave a Reply

Your email address will not be published.