Πράκτορες ΟΠΑΠ Δ. Μακεδονίας: Φοροκαταιγίδα στον ΟΠΑΠ, ενώ ο παράνομος διαδικτυακός τζόγος ζει και βασιλεύει

Πράκτορες ΟΠΑΠ Δ. Μακεδονίας: Φοροκαταιγίδα στον ΟΠΑΠ, ενώ ο παράνομος διαδικτυακός τζόγος ζει και βασιλεύει

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ Ο.Π.Α.Π

ΠΡΟΣ Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

Κοινοποιούμενη ΠΡΟΣ:
· Υπουργείο Οικονομικών
· κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
· κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη
· Ε.Ε.Ε.Π.
· Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.

Από την αρχή της κρίσης οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, οι θεματοφύλακες της νομιμότητας στα τυχερά παιχνίδια, δεχόμαστε μια άνευ προηγουμένου, συνεχή και ακραία άδικα επίθεση από το ελληνικό κράτος. Οι οικογενειακές μας επιχειρήσειςγονατίζουν καθημερινά από την υπερφορολόγηση επί του τζίρου μας, τα χαράτσια,την εκτόξευση των λειτουργικών μας εξόδων. Τα ελληνικά πρακτορεία νομίμων τυχερών παιχνιδιών βρίσκονται ένα βήμα πριν τον γκρεμό. Χιλιάδες οικογενειακές επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο.

Την ίδια στιγμή ο παράνομος διαδικτυακός τζόγος ζει και βασιλεύει. Παρά τις διακηρύξεις της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων οι διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες εξακολουθούν να λειτουργούν υπό ένα ημιπαράνομο,γκρίζο νομικό καθεστώς που τις επιτρέπει να δηλώνουν ως τζίρο ό,τι επιθυμούν, να πληρώνουν όσο φόρο θέλουν και να λειτουργούν στην ουσία ανεξέλεγκτες. Με βάση σχετική έρευνα του ΟΠΑΠ το σύνολο των φορολογικών εσόδων από την δραστηριότητα των ημιπαράνομων διαδικτυακών στοιχηματικών εταιριών ανήλθε για το 2014 στο «τεράστιο» ποσό των 24.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην ετήσια φορολογική επιβάρυνση ενός μέσου πρακτορείου ΟΠΑΠ!

Η πολιτική υποκρισία περισσεύει. Το ελληνικό κράτος ανέχεται την ύπαρξη ενός καθεστώτος αδιαφάνειας, φοροαποφυγής και ανεξέλεγκτου τζόγου από εταιρείες με έδρα εκτός της χώρας, κυρίως στη Μάλτα, η οποία πρόσφατα συνταράχτηκε από ένα τεράστιο σκάνδαλο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από τη οργανώσεις της Μαφίας μέσω παρεμφερών στοιχηματικών εταιριών. Με την αδράνειά του και την απροθυμία του να ρυθμίσει και να φορολογήσει μια αγορά 4 δις πριμοδοτεί την παρανομία και την φοροδιαφυγή και νοθεύει τον ανταγωνισμό εξωθώντας χιλιάδες συνεπείς επαγγελματίες στην οικονομική καταστροφή και στην έξοδο από το επάγγελμα. Αρκετά. Φτάνει μέχρι εδώ.

Η Κυβέρνηση αντί να φορτώνει με δισεκατομμύρια φόρων τον ΟΠΑΠ, τη μοναδική νόμιμη εταιρείας τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα και τα πρακτορεία του, δηλαδή τους χιλιάδες έλληνες οικογενειάρχες που φτύνουν αίμα για να διατηρήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους, αντί να κόβει μισθούς και συντάξεις, αντί να αυξάνει τα χαράτσια οφείλει να στραφεί στους βαρώνους του παράνομου διαδικτυακού τζόγου, να φορολογήσει τα δισεκατομμύρια του τζίρου που ανενόχλητοι αυτοί βγάζουν ανενόχλητα και αφορολόγητα, να ρυθμίσει το χάος της αγοράς του διαδικτυακού τζόγου και να προστατέψει τον Ελληνα παίκτη και φορολογούμενο.

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία να ακούσει τη φωνή μας, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Να φορολογήσει και να ρυθμίσει άμεσα με τρόπο αποτελεσματικό την ανεξέλεγκτη αγορά του παράνομου διαδικτυακού τζόγου και να διαφυλάξει τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού.

Να σταματήσει την φοροεπιδρομή στον κλάδο μας ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό εγγυητή της νομιμότητας στο χώρο των τυχερών παιγνίων.Να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Ελληνα καταναλωτή νομοθετώντας άμεσα κανόνες αυστηρού ελέγχου στις διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρίες και του Ελληνα φορολογούμενου εξασφαλίζοντας ότι οι εταιρίες αυτές θα φορολογηθούν ανάλογα με τον πραγματικό τους τζίρο και όχι αυτόν που δηλώνουν.

Σωματεία Πρακτόρων ΟΠΑΠ: Πιερίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ημαθίας, Πέλλας, Ιωαννίνων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.