Την πρώτη δόση για το τέλος παιγνίων θα κληθεί να πληρώσει ο ΟΠΑΠ τον Απρίλιο

Την πρώτη δόση για το τέλος παιγνίων θα κληθεί να πληρώσει ο ΟΠΑΠ τον Απρίλιο

Την πρώτη δόση για το τέλος παιγνίων θα κληθεί να πληρώσει ο ΟΠΑΠ τον Απρίλιο με βάση υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Η απόφαση η οποία καθορίζει τη διαδικασία και το χρόνο απόδοσης του ειδικού τέλους παιγνίων ανά στήλη, αλλά και τον τύπο και το περιεχόμενο της δήλωσης απόδοσης του τέλος, αναφέρει πως η δήλωση απόδοσης του τέλους υποβάλλεται και το ειδικό τέλος καταβάλλεται ανά τρίμηνο μέχρι την 16η ημέρα των μηνών Ιανουαρίου, Απριλίου, Ιουλίου και Οκτωβρίου.
Όπως ξεκαθαρίζεται, η δήλωση αφορά στις εισπράξεις από το ειδικό τέλος που έχουν καταβάλει οι παίκτες, ανά στήλη, των παιγνίων του ΟΠΑΠ το προηγούμενο ημερολογιακό τρίμηνο.
Η εφαρμογή του τέλους των πέντε λεπτών ανά στήλη, που με βάση τον νόμο έπρεπε να αρχίσει να εισπράττεται από 1η Ιανουαρίου, καθυστέρησε εξαιτίας τεχνικών και άλλων προβλημάτων. Από το τέλος το Δημόσιο αναμένει 300 εκατ. ευρώ περίπου.
Η Διοίκηση και οι πράκτορες του ΟΠΑΠ υποστήριζαν από την πρώτη στιγμή πως το πρόσθετο τέλος δεν θα φέρει τα έσοδα που έχουν προϋπολογίσει οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών καθώς θα επηρεάσει αρνητικά τη συμπεριφορά των παικτών.
Οι πράκτορες του ΟΠΑΠ έχουν παρουσιάσει και σχετική έκθεση της εταιρείας συμβούλων PwC, στην οποία τεκμηριώνεται γιατί το μέτρο είναι καταδικασμένο να αποτύχει, ενώ ακόμα και οι εκπρόσωποι των θεσμών έχουν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για την επιτυχία του.
Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.