Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαλύει την ΟΝΝΕΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαλύει την ΟΝΝΕΔ

Μετά το “φιάσκο” στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και τις εικόνες «διάλυσης» που προβλήθηκαν και προκάλεσαν την οργή του προέδρου της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώθηκε η διάλυση της νεολαίας του κόμματος.

Στη δήλωση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης  μιλάει για εικόνες απαξίωσης της ιστορικής νεολαίας, τονίζει μάλιστα ότι δεν θα ανεχθεί μια ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες και ότι θα αποδοθούν ευθύνες άμεσα. Παράλληλα, ανακοινώνει πως θα προχωρήσει άμεσα στην επανίδρυση της ώστε να είναι μια σύγχρονη, δημιουργική, πολιτική νεολαία.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά και απευθύνεται πρώτα από όλα στη νέα γενιά, αυτήν που αποζητά την αλήθεια και εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.
Οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής. Όλα όσα έγιναν σε μια τόσο νοσηρή ατμόσφαιρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Στην ομιλία μου στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Παρασκευή, είπα ξεκάθαρα ότι “δεν θα ανεχθώ μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες”.
Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν  στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό.

Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και για αυτό προχωράμε αμέσως μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ.
Αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη νεολαία του Κόμματος και την απήχησή της στους νέους.

Η ΟΝΝΕΔ μετά την επανίδρυσή της θα είναι μια σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία.
Ανοιχτή σε όλους τους νέους.
Συλλογική χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ομάδες και ομαδάρχες.
Μια νεολαία που θα προβάλλει και θα υπηρετεί ιδέες και πολιτικές υπέρ των νέων, της κοινωνίας και της πατρίδας μας».

topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.