Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς, το σχέδιο στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου 2015-2019

Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς, το σχέδιο στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου 2015-2019

Στη συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  22 Ιουνίου, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού- Ανάπτυξης- Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης  Μιχάλης Μπινιάκος που ήταν ο εισηγητής του  συγκεκριμένου θέματος, επισήμανε ότι  «Το όραμα του  Δήμου Καστοριάς είναι: Καστοριά η δική σου πόλη  αξίζει να  ζεις και να  δημιουργείς,  συντροφιά με τον πολιτισμό και το  φυσικό περιβάλλον».

1-12

Οι κεντρικοί πυλώνες στους οποίους  βασίζεται το  σχέδιο του  στρατηγικού σχεδιασμού, σύμφωνα με τον κ Μπινιάκο είναι οι εξής:  Ανάπτυξη της ισότητας  και σύγκλιση  κέντρου- περιφέρειας. Βελτίωση της ποιότητας  ζωής και της καθημερινότητας. Υποστήριξη της δημιουργικότητας και της έκφρασης. Ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος. Ενίσχυση επιχειρηματικής της δράσης και της απασχόλησης. Προστασία και αειφόρος  εκμετάλλευση  του  φυσικού πλούτου. Δημιουργία και προώθηση τουριστικών υπηρεσιών. Διασφάλιση και θωράκιση αισθήματος ασφαλείας. Ανάπτυξη και ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών.

Εντάξεις έργων του  Δήμο Καστοριάς

Κατά τη  διάρκεια της συνεδρίασης,  ο  δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής ανακοίνωσε μεταξύ άλλων και την ένταξή δυο έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία  2014-2020.

Πρόκειται για το αποχετευτικό  δίκτυο ακαθάρτων του οικισμού Κορησού  της Δημοτικής Ενότητας  Αγίων Αναργύρων, προϋπολογισμού   1.460.900  ευρώ και την βελτίωση και εκσυγχρονισμό  των παραλίμνιων αντλιοστασίων λυμάτων του Δήμου Καστοριάς, προϋπολογισμού 1.032.650 ευρώ.

Ελένη  Ψωμαδάκη

Πηγή: fonikastorias.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.