Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς ενάντια στην τοποθέτηση σταθμού διοδίων

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς ενάντια στην τοποθέτηση σταθμού διοδίων

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας παρέστη ο Δήμαρχος Καστοριάς κος Ανέστης Αγγελής, ο οποίος κατά την τοποθέτηση του, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς και στη αντίθεσή του για την Κατασκευή Σταθμού Διοδίων Αλιάκμονα επί του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας οδού «Σιάτιστα – Ιεροπηγή Κρυσταλλοπηγή». Ταυτόχρονα, ζήτησε να γίνει αντίστοιχο ψήφισμα και από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Παρακάτω παρατίθεται το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς:

Ψ  Η  Φ  Ι  Σ  Μ  Α

Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς κατά της τοποθέτησης του Σταθμού Διοδίων Αλιάκμονα επί του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας Οδού Σιάτιστα – Ιεροπηγή – Κρυσταλλοπηγή

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς με ομόφωνη απόφασή του, κατά τη Συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 25-1-2017, εξέδωσε ψήφισμα κατά της τοποθέτησης του Σταθμού Διοδίων Αλιάκμονα επί του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας Οδού Σιάτιστα – Ιεροπηγή – Κρυσταλλοπηγή

Μετά από την προκήρυξη διενέργειας διαγωνισμού από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε., για το έργο «Κατασκευή Σταθμού Διοδίων Αλιάκμονα επί του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας Οδού “Σιάτιστα – Ιεροπηγή – Κρυσταλλοπηγή”, είναι βέβαιο ότι:

 Α. Η τοποθέτηση των διοδίων είναι άδικη καθώς θα αποτελέσει ένα ακόμη σοβαρό αντικίνητρο για τον τόπο μας και την τοπική οικονομία, δεδομένου ότι η οικονομική ζωή της Καστοριάς πλήττεται ήδη σε όλους τους τομείς και η παρατεταμένη κρίση έχει ήδη επηρεάσει ένα μεγάλο κομμάτι του τοπικού πληθυσμού.

 Β. Η τοποθέτηση των διοδίων θα επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στον πρωτογενή, μεταποιητικό και τουριστικό τομέα της ακριτικής μας περιοχής, λόγω αύξησης του κόστους τους.

 Γ. Πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι η ακριτική περιοχή της Καστοριάς, έχει ανάγκη αναπτυξιακής δράσης και όχι μέτρων, που πλήττουν ανεπανόρθωτα κάθε προοπτική δημιουργίας.

 Δ. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια – τους Δήμους – τους φορείς και όλη την κοινωνία, θα συμμετάσχει αγωνιστικά στις απαιτούμενες ενέργειες.

 Η Κυβέρνηση και οι Συναρμόδιοι Υπουργοί θα πρέπει να επανεξετάσουν το θέμα, με την δέουσα ευαισθησία και αντικειμενικότητα.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Γεώργιος  Παπαδόπουλος

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.