Ομιλία Τσίπρα: Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων

 Με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, άρχισαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής στο Σινέ Κεραμεικός, όπου αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον για τα εσωκομματικά του κυβερνώντος κόμματος.

Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, μετά την αποτυχία λήψης αποφάσεων σε επίπεδο Πολιτικής Γραμματείας την Τρίτη, θα κληθούν να καταλήξουν σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σχετικά με τα επόμενα βήματα του κόμματος. Οι προτάσεις στο τραπέζι (μετά και την Πολιτική Γραμματεία) είναι είτε Έκτακτο Συνέδριο τον Σεπτέμβριο -κάτι που επιθυμεί η ηγετική ομάδα του κόμματος- είτε η διεξαγωγή ενός Διαρκούς Συνεδρίου – που ζητά η Αριστερή Πλατφόρμα. Η διαφορά των δύο είναι κυρίως οι συσχετισμοί δυνάμεων και ο παράγοντας «χρόνος». Στο τραπέζι έχει κατατεθεί ως εναλλακτική και η επιλογή του εσωκομματικού δημοψηφίσματος, ιδέα που δεν καλοβλέπουν αρκετοί εκ της Αριστερής Πλατφόρμας.

Τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», την παραμονή της συνεδρίασης, δείχνει το τόνο που θα κρατήσει και κατά την ομιλία του. «Όσοι διαφωνούν να παραδώσουν τις έδρες τους», είπε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας «σουρεαλισμό το καταψηφίζω αλλά στηρίζω την κυβέρνηση». Η απάντηση ήρθε από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, επανέλαβε τη θέση του ότι είναι «απολύτως απαράδεκτο, ασύμβατο με τη λαϊκή εντολή» το όχι του δημοψηφίσματος να μεταφραστεί σε μια συνθηκολόγηση από την μεριά της κυβέρνησης, σε μια υπογραφή μιας νέας συμφωνίας στην πραγματικότητα ενός τρίτου μνημονίου.

 

huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.