Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στην Ολομέλεια της Βουλής (Video)

Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στην Ολομέλεια της Βουλής (Video)

“Οι σύντροφοι του στο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσουν στον κ. Τσακαλώτο το ρόλο της κυρά Φροσύνης”

Την διαπίστωση ότι “για ακόμα μια φορά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ακολουθεί πιστά την πάγια κοινοβουλευτική πρακτική της αποσπασματικής και ρουσφετολογικής νομοθέτησης”, έκανε πριν από λίγο, μιλώντας από το βήμα της Βουλής η Μαρία Αντωνίου.

Χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά παραδείγματα και κάνοντας αναφορά σε συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου, η Μαρία Αντωνίου υπογράμμισε ότι “σε ένα νομοσχέδιο που έχει να κάνει με την εφαρμογή του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη λειτουργία στην Ελλάδα του ευρωπαϊκού πολιτικού κόμματος και του ευρωπαϊκού πολιτικού ιδρύματος, έρχεστε και προσθέτετε πλήθος αποσπασματικών διατάξεων, οι οποίες σε τίποτα δε σχετίζονται με την επιτάχυνση του Κυβερνητικού έργου, το οποίο τάχα επικαλείστε στον τίτλο του νομοσχεδίου. Νομοθετείτε αυθαίρετα και ρουσφετολογικά με μόνο στόχο τη διόρθωση δικών σας προηγούμενων λαθών και την εξυπηρέτηση ημετέρων”, ρωτώντας χαρακτηριστικά “πόσα ρουσφέτια θέλετε να κάνετε ακόμα κύριε Υπουργέ, πόσους ακόμα ημετέρους να τακτοποιήσετε; Θα μας πείτε;”

Κλείνοντας την ομιλία της η Μαρία Αντωνίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και για τη συμφωνία αξιολόγησης στο Eurogroup. “Μία συμφωνία ντροπή”, όπως την χαρακτήρισε, “που δεν έκλεισε την αξιολόγηση, δεν έφερε την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δεν οδήγησε σε μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. Μία συμφωνία ντροπή, που έφερε νέο τσεκούρι σε συντάξεις και μισθούς. Μία συμφωνία, που ένας μικρός πυρήνας γύρω από το Μαξίμου προσπαθεί με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα να την παρουσιάσει ως επιτυχία. Είτε μιλώντας για την εποχή της δήθεν μεταλιτότητας, όπως έκανε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, είτε φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να την παρομοιάζουν με την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, όπως έκανε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.  Δυστυχώς γι’ αυτούς και για τον ελληνικό λαό το μέγεθος της πολιτικής απάτης μέρα με την ημέρα αποκαλύπτεται. Ο μόνος που δε μίλησε και παραμένει άφαντος είναι ο Υπουργός Οικονομικών που διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία, ο οποίος βέβαια μετά το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας θα εμφανιστεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Αν και αν αληθεύει το αφήγημα του κ. Σπίρτζη, οι σύντροφοι του στο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσουν στον κ. Τσακαλώτο το ρόλο της κυρά Φροσύνης!

Leave a Reply

Your email address will not be published.