Ολυμπιακοί Αγώνες: Υποψήφια για το 2024 και η Βουδαπέστη

Η πόλη της Βουδαπέστης και η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ουγγαρίας ανακοίνωσαν επίσημα την πρόθεσή τους να καταθέσουν υποψηφιότητα για να φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Αυτό γνωστοποίησαν ο δήμαρχος της ουγγρικής πρωτεύουσας, Ίστβαν Τάρλος και ο επικεφαλής της ουγγρικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζολτ Μπόρκαϊ, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ.

Μέχρι τώρα υποψήφιες πόλεις για την ανάληψη της διοργάνωσης είναι το Αμβούργο, η Βοστώνη, το Παρίσι και η Ρώμη.

«Η πόλη της Βουδαπέστης και η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ουγγαρίας έχουν την επιθυμία να συμμετάσχουν στη διαδικασία για την επιλογή της πόλης η οποία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024», αναφέρει η επιστολή που απεστάλη προς τη ΔΟΕ.

«Χαιρετίζουμε επίσης το γεγονός ότι η ΔΟΕ κινείται σε πιο βιώσιμη οικονομική οργάνωση των Αγώνων, προκειμένου να σπάσει το μονοπώλιο από τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες χώρες» έγραψαν οι Τάρλος και Μπόρκαϊ.

Πριν από μερικούς μήνες ο ίδιος ο Τάρλος ήταν αντίθετος στο ενδεχόμενο διοργάνωσης των Αγώνων του 2024 από τη Βουδαπέστη, όμως στη συνέχεια άλλαξε ιδέα, λόγω της δυνατότητας περιορισμού των δαπανών για την προετοιμασία μιας εκδήλωσης αυτού του μεγέθους.

Η πόλη της Βουδαπέστης ενώνεται λοιπόν με τη Ρώμη, τη Βοστώνη, το Παρίσι και το Αμβούργο, που έχουν καταθέσει επισήμως πρόταση υποψηφιότητας, ενώ η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ανάλογων αιτήσεων έχει οριστεί για τις 15 Σεπτεμβρίου 2015.

 

www.naftemporiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.