Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Άργος Ορεστικό η ενημερωτική εκδήλωση για την “Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης”

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Άργος Ορεστικό η ενημερωτική εκδήλωση για την “Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης”

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού, πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Δήμου Άργους Ορεστικού η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης».  

Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη, η οποία ως συντονίστρια της εκστρατείας «ΈΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα,  μίλησε για το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, η Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς κα. Μαρία Αντωνίου, η αντιδήμαρχος του Άργους Ορεστικού κα. Αφροδίτη Μπελονάκη, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Στέργιος Αδάμ, ο τέως Βουλευτής κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας καθώς και πλήθος κόσμου που έσπευσαν να ενημερωθούν.

Η κα. Ράπτη παρουσιάζοντας τους στόχους της εκστρατείας ενημέρωσης σημείωσε ότι το όνομα της καμπάνιας προέκυψε γιατί  «1 στα 5 παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής  κακοποίησης» επισημαίνοντας ότι στη χώρα μας «τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα υψηλά καθώς αγγίζουν το 16%».

Τέλος, χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση της αναφορικά με τα κρούσματα που όπως επισήμανε είναι «περισσότερα στην περιφέρεια και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει μια σιωπή που τα καλύπτει, δεν τολμούν από τη μία τα παιδιά να μιλήσουν γιατί φοβούνται και από την άλλη ο κοινωνικός περίγυρος δεν τολμά να το καταγγείλει  για να μη στιγματίσει το παιδί».

 dsc_0004

dsc_0003

dsc_0012

dsc_0013

dsc_0997

Leave a Reply

Your email address will not be published.