Όλες οι «πρωτιές» του κόσμου σε ένα χάρτη – Δείτε πού πρωτεύει η Ελλάδα (Photos)

Όλες οι «πρωτιές» του κόσμου σε ένα χάρτη – Δείτε πού πρωτεύει η Ελλάδα (Photos)

H κάθε χώρα έχει και ένα χαρακτηριστικό στο οποίο είναι καλύτερη από όλες τις άλλες, στο οποίο πρωτεύει έναντι των υπολοίπων χωρών του κόσμου.

Το χαρακτηριστικό αυτό μπορεί να έχει σχέση με την κουλτούρα, με την οικονομία, με την οικολογία, με την ψυχολογία ή με οιοδήποτε από δεκάδες άλλα χαρακτηριστικά.

Το site informationisbeautiful.net επιχείρησε να «χαρτογραφήσει» (κυριολεκτικά) πού πρωτεύει η κάθε χώρα του κόσμου και μερικά από τα στοιχεία είναι όντως εντυπωσιακά: για παράδειγμα, η Γαλλία είναι η χώρα με την μεγαλύτερη κατανάλωση σε ουίσκι (!), ο Καναδάς έχει τους περισσότερους εθισμένους στο Facebook, το Ελ Σαλβαδόρ είναι η χώρα με τη λιγότερη αστυνομία, η Βραζιλία είναι η «βασίλισσα» της ζάχαρης, η Κίνα διαθέτει τους περισσότερους φυλακισμένους δημοσιογράφους… τα στοιχεία είναι πολλά και άκρως ενδιαφέροντα, έστω κι αν κάποια θα μπορούσαν να τεθούν υπό αμφισβήτηση.

map_countries_best

Όσο για την Ελλάδα, η χώρα πρωτεύει στην κατανάλωση τυριού, κάτι που ενδεχομένως δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένης της ποικιλίας και υψηλής ποιότητας της παραγωγής τυριών στη χώρα.
Πηγή: http://www.topontiki.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.