Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Ολάντ

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Ολάντ

Στο ελληνικό χρέος, στο προσφυγικό και στο Κυπριακό αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Τι θα ήταν η Γαλλία χωίς την Ελλάδα και η Ελλάδα χωρίς τη Γαλλία, ήταν το μήνυμα στήριξης του Ολάντ, που πρόσθεσε ότι η συζήτηση για το χρέος πρέπει να αρχίσει άμεσα. Ο γάλλος πρόεδρος έφτασε στο προεδρικό μέγαρο λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης και αφού κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.
Στις δηλώσεις μπροστά στις κάμερες ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, ωστόσο επισήμανε ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε στις πολιτικές λιτότητας. Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο ελληνικό χρέος.
Για το προσφυγικό ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε πως μόνο όσοι δεν γνωρίζουν τι έχει προσφέρει ο ελληνικός λαός στους πρόσφυγες έχουν αιτιάσεις για τους ελληνικούς χειρισμούς. Για το Κυπριακό ανέφερε πως δεν μπορούμε να ανεχτούμε την παράταση της κατοχής στο βόρειο τμήμα της Κύπρου. Από την πλευρά του ο γάλλος πρόεδρος ανέφερε πως πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος και πρόσθεσε πως η επίσκεψή του στην Ελλάδα έχει κι άλλο σκοπό, να δείξει ότι μπορούμε να πείσουμε τις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, γιατί το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη, κι όχι μόνο η πειθαρχία, που είναι κι αυτή απαραίτητη.
Κατά την τελετή της επίσημης υποδοχής ο κ. Ολάντ έγινε θερμά δεκτός από τον κ. Παυλόπουλο και επιθεώρησε το τιμητικό άγημα της Προεδρικής Φρουράς.  Στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου τον γάλλο πρόεδρο υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης. Θα ακολουθήσει παρασημοφόρηση του γάλλο προέδρου και συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Γαλλίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.