Είναι αυτές οι πιο δύσκολες ερωτήσεις που μπορούν να γίνουν σε μια συνέντευξη για θέση εργασίας;

 

Καθώς η κατάσταση στην αγορά εργασίας γίνεται όλο και πιο δύσκολοι, πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να ορίσουν τις παραμέτρους εκείνες που, πιστεύεται, πως θα βοηθήσουν κάποιον: να προσληφθεί στη θέση της επιθυμίας του, να ξεχωρίσει έναντι των άλλων υποψηφίων, να χτίσει την καριέρα που ονειρεύεται.

Κατά καιρούς, το γύρο του Διαδικτύου, κάνουν διάφορες λίστες με πιθανές ερωτήσεις και “σωστές” απαντήσεις, που γίνονται δημοφιλείς στις τάξεις των ανθρώπων που επιθυμούν διακαώς την πρόσληψη τους σε μια συγκεκριμένη θέση.

Ταυτόχρονα, οι απόφοιτοι πανεπιστημίων, που βρίσκονται στο μεταίχμιο της ένταξης τους στην αγορά εργασίας, “προπονούνται” διαρκώς, για τις ερωτήσεις που θα μπορούσαν να τους γίνουν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. Σε συνέντευξη της στο Business Insider, για παράδειγμα, η Κάρεν Ντέιβις υποστήριξε πως η αγαπημένη του ερώτηση σε μια συνέντευξη είναι “ποιο είναι το αγαπημένο σου απόφθεγμα;”.

Όπως σημειώνει, μέσα από την ερώτηση αυτή δίνεται η δυνατότητα να αντιληφθεί κανείς περί τίνος πραγματικά νοιάζονται, εκείνοι που απαντούν, καθώς και το αν και κατά πόσο έχουν αναζητήσει οι ίδιοι πηγές έμπνευσης.

Δεν πρόκειται, όμως, για την μοναδική, καθοριστική ερώτηση που μπορεί να τεθεί σε μία συνέντευξη για πιθανή πρόσληψη.

Από έρευνα που πραγματοποίησε η Ένωση Τεχνικών Λογιστικής των Η.Π.Α,, σε δύο χιλιάδες άτομα, τον περασμένο Μάρτιο, προέκυψε η λίστα των 10 επικρατέστερων ερωτήσεων.

1. Ποιες είναι οι αδυναμίες σας;

2. Περίγραψε τον εαυτό σου σε τρεις λέξεις

3. Εάν ήσουν κάποιο φρούτο ή λαχανικό, ποιο θα ήσουν και γιατί;

4. Γιατί θα έπρεπε να σε επιλέξουμε για τη θέση αυτή;

5. Περίγραψε μια φορά, που απέτυχες

6. Ποια είναι τα προτερήματα σου;

7. Εάν ήσουν μια γεύση παγωτού, ποια θα ήσουν και γιατί;

8. Ποιο είναι το μεγαλύτερο σου επίτευγμα;

9. Γιατί έθεσες υποψηφιότητα για αυτή τη θέση;

10. Πως θα βοηθήσεις την ομάδα;

Σε κάθε περίπτωση, κρίνεται σκόπιμο να αναφέρουμε πως πέραν της ύπαρξης τους σε κάποιο πιθανό ερωτηματολόγιο, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, οι ερωτήσεις αυτές παρουσιάζουν και ενδιαφέρον, ίσως, ως ερωτήσεις που μπορούν να γίνουν σε κάποιο άτομο που τώρα γνωρίζουμε- ή θέλουμε να μάθουμε, περαιτέρω.

 

huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.