Οι πιο ασυνήθιστες κλοπές ζώων στο Λονδίνο

Τη λίστα με τα ζώα που εκλάπησαν τα τελευταία χρόνια έδωσε στη δημοσιότητα η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου, με μερικές από τις περιπτώσεις να χαρακτηρίζονται… παράξενες και ασυνήθιστες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές, σε μία περίοδο τριών ετών αναφέρθηκαν οι κλοπές 261 ζώων, η συνολική αξία των οποίων φτάνει τα 180 χιλιάδες ευρώ.

Τα πτηνά ήταν πρώτα στις προτιμήσεις των κλεφτών με τα ψάρια να ακολουθούν, ενώ δεν ήταν λίγες οι καταγγελίες για κλοπές σκύλων, γατιών και κουνελιών.

Όσο για τις πιο ασυνήθιστες κλοπές που σημειώθηκαν, αυτές περιλαμβάνουν την «εξαφάνιση» μιας χελώνας την οποία οι ιδιοκτήτες της είχαν ονομάσει «ΧΧΧΧΧ», αλλά και  την αρπαγή ενός γκρι αφρικανικού παπαγάλου, τον οποίο έκλεψε ο πρώην σύντροφος της ιδιοκτήτριάς του για να την εκδικηθεί για τον χωρισμό τους.

Οι αρχές κατέγραψαν την κλοπή 39 χιλιάδων μελισσών, καθώς και ενός γουρουνιού, ενώ «άγνωστοι», σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, έκλεψαν 200 πέρδικες μέσα σε λίγη ώρα, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, σε προάστιο του Λονδίνου.

Κι αν οι προαναφερθείσες κλοπές φαίνονται λίγο ασυνήθιστες, οι αξιωματικοί της αστυνομίας έμειναν με ανοιχτό το στόμα όταν ένα άτομο κατήγγειλε ότι του έκλεψαν μία τσάντα γεμάτη με… ζωντανά κουνούπια. Μάλιστα, όπως είπε, οι «άγνωστοι» έδρασαν όταν άφησε αφύλακτη για λίγο την τσάντα.

Οι αρχές του Λονδίνου ειδοποιήθηκαν επίσης για την κλοπή κάποιων «ακροβατικών περιστεριών», όπως τα περιέγραψε ο ιδιοκτήτης τους, ενώ επιπλέον καταγγέλθηκε η κλοπή τεσσάρων ποντικιών, καθώς και ενός «άγριου λαγού» με «φλογερή ιδιοσυγκρασία», σύμφωνα με την έκθεση που συνέταξαν οι αρχές.

 

www.naftemporiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.