Οι πιο ακριβές και φθηνές πρωτεύουσες της Ευρώπης

Οι πιο ακριβές και φθηνές πρωτεύουσες της Ευρώπης

Μία νέα έρευνα από την Ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία αποκαλύπτει τις πιο ακριβές και πιο φθηνές πόλεις της Ευρώπης. Στην κορυφή της ακρίβειας, βρίσκεται το Λονδίνο, καθώς εκτός των άλλων οι κάτοικοι τη Βρετανικής πρωτεύουσας διαθέτουν πολλά λεφτά για τις μετακινήσεις τους, το δεύτερο ακριβότερο «εισιτήριο» ΜΜΜ στον κόσμο, και τις τρίτες πιο ακριβές παγκοσμίως υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Εκτός από την πρωτιά στην Ευρώπη το Λονδίνο είναι και η τρίτη ακριβότερη πόλη στον κόσμο, μετά από την πρωτεύουσα των νησιών Κέιμαν και την πρωτεύουσα της Ελβετίας.

Δεύτερη πιο ακριβή πόλη στην Ευρώπη είναι η Κοπεγχάγη και τρίτη η Στοκχόλμη.

Την τρίτη θέση των πιο φθηνών πρωτευουσών της Ευρώπης μοιράζονται το Βίλνιους της Λιθουανίας και η Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, τη δεύτερη θέση το Βουκουρέστι της Ρουμανίας και η πιο φθηνή πρωτεύουσα αναδείχθηκε η Σόφια της Βουλγαρίας.

kostos_zois

Η σύγκριση των πόλεων έγινε με δείκτη αναφοράς κόστους ζωής τις Βρυξέλλες (100), το Λονδίνο ξεπέρασε κατά πολύ το σχετικό δείκτη με 170, η Σόφια συγκέντρωσε 52,1. Η Αθήνα βρέθηκε σε σχετικά χαμηλές θέσεις ακρίβειας συγκεντρώνοντας 79,9 την ώρα που η Λισαβόνα συγκεντρώνει 79,2 η Ρώμη συγκεντρώνει 99,4 το Άμστερνταμ 107,8 το  Παρίσι 114,6 και το Δουβλίνο 116,6. 

Πηγή: http://www.topontiki.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.