Οι λεπτομέρειες της απόδρασης του Πουλίδο, η πάλη του με τον απαγωγέα και το ευχαριστώ στον κόσμο

Οι λεπτομέρειες της απόδρασης του Πουλίδο, η πάλη του με τον απαγωγέα και το ευχαριστώ στον κόσμο

Νέες λεπτομέρειες για τον τρόπο απόδρασης του Άλαν Πουλίδο, που πάλεψε με τον απαγωγέα του, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα ΜΜΕ στο Μεξικό, ενώ ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού πόσταρε στον λογαριασμό του στο Twitter τις ευχαριστίες του σε όλο τον κόσμο, που του συμπαραστάθηκε.

Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού μίλησε για την εμπειρία του στο επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

«Σας ευχαριστώ όλους για τις προσευχές σας. Με βοήθησαν πολύ σε αυτή την τρομερή εμπειρία στη ζωή μου, που δεν θέλω να ζήσει κανένας άλλος άνθρωπος. Είναι ευγνώμων στις αρχές για τη βοήθειά τους και που μου επέτρεψαν να επιστρέψω ασφαλής στην οικογένεια και τους φίλους μου. Ευχαριστώ και το Θεό που ήταν πάντα μαζί μας και μου έδωσε μια νέα ευκαιρία για τη ζωή. Σας ευχαριστώ όλους».

Η πάλη με τον απαγωγέα του και τα 3 τηλεφωνήματα

Όπως αναφέρουν τα μεξικανικά ΜΜΕ ο Άλαν Πουλίδο ουσιαστικά απελευθερώθηκε μόνος του από τους απαγωγείς, σαν σε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Δεν έκανε ένα, αλλά 3 τηλεφωνήματα στην γραμμή 066 και ο τρόπος που έφτασε στο τηλέφωνο ο ποδοσφαιριστής ήταν απίστευτος, όπως τουλάχιστον μεταφέρουν τα ρεπορτάζ: εκμεταλλεύτηκε μια στιγμή αδράνειας των δραστών κι όταν βρέθηκε με έναν εξ αυτών, του επιτέθηκε, κατάφερε να τον εξουδετερώσει και του πήρε το όπλο και το κινητό. Μάλιστα στη συνέχεια του απέσπασε δια της βίας πληροφορίες για το ακριβές μέρος, όπου είχε μεταφερθεί από τους απαγωγείς στη νότια Βικτόρια.

Ο Πουλίδο έσπασε ένα τζάμι για να διαφύγει (για αυτό και στις φωτογραφίες στο νοσοκομείο έχει δεμένο το χέρι του) και κάλεσε τις Αρχές δίνοντάς τους περιγραφή της τοποθεσίας (ένα άσπρο διόροφο κτίριο με δύο αυτοκίνητα παρκαρισμένα) προκειμένου να τον εντοπίσουν. Στο 2ο τηλεφώνημα είπε ότι έβλεπε τις Αστυνομικές δυνάμεις να πλησιάζουν και τότε ο τηλεφωνητής φέρεται να είπε στον ποδοσφαιριστή να πυροβολήσει στον αέρα για να βρουν την ακριβή θέση του, αλλά δεν είχε σφαίρες. Έτσι στο 3ο τηλεφώνημα του έδωσε την περιγραφή των ρούχων του στις αρχές για να μην τον μπερδέψουν με κάποιον από τους απαγωγείς.

Τελικά η Αστυνομία κατάφερε να τον απομακρύνει από το χώρο και μετά από την επίσκεψή του σε γιατρό και ψυχολόγο σε τοπικό νοσοκομείο, επέστρεψε στην οικογένειά του. Ο Εισαγγελέας Κουιντανίγια μιλώντας στο ραδιόφωνο Imagen, παραδέχθηκε ότι ο Πουλίδο συνεπλάκη με τον απαγωγέα του.

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.