Οι ειδικοί συμβουλεύουν: Έτσι θα διαλέξετε το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο (Photos)

Οι ειδικοί συμβουλεύουν: Έτσι θα διαλέξετε το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο (Photos)

Όσοι από εμάς προτιμούν αληθινά έλατα για το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου, η επιλογή του κατάλληλου και καλύτερου δέντρου για το σπίτι τους πολύ συχνά αποτελεί έναν δυσεπίλυτο γρίφο: ποιο είναι το κατάλληλο, πόσο “φρέσκο” είναι, τι ύψος πρέπει να έχει… οι ερωτήσεις είναι ατελείωτες.

Απαντήσεις σε πολλά από τα κρίσιμα ερωτήματα αυτά έδωσαν στην Daily Mail ειδικοί πωλητές χριστουγεννιάτικων δέντρων, οι οποίοι και δίνουν συμβουλές για την επιλογή του τέλειου δέντρου.

Αυτές είναι οι εξής:

1. Προσοχή στο χρώμα των φύλλων: τα φύλλα του έλατου -οι βελόνες, που λέμε…- πρέπει να είναι σκούρες πράσινες και να έχουν δύο τόνους χρωματισμού, αν τις προσέξουμε καλα.

christmas-tree

2. Τα φύλλα πρέπει να μένουν στο κλαδί: όταν αγοράζουμε το δέντρο, περνάμε το χέρι μας πάνω από τα φύλλα. Αν στην παλάμη μας μείνουν πολλές βελόνες, δεν το αγοράζουμε.

3. Τα δέντρα πρέπει να διατηρούνται μέσα σε βάση με νερό: μόνο έτσι θα μείνουν ζωντανά για μακρύ χρονικό διάστημα.

4. Τα έλατα πρέπει να είναι φρεσκοκομμένα: είναι ο μόνος τρόπος να μπορούν να απορροφούν το νερό από τη βάση.

christmas-trees

5. Το φρέσκο δέντρο πρέπει να μυρίζει… Χριστούγεννα: τα έλατα έχουν μια χαρακτηριστική πολύ ευχάριστη οσμή. Όσο πιο φρέσκα είναι τόσο πιο ζωηρή είναι και η μυρωδιά τους.

6. Μη συμβιβαστείτε: αν δεν βρίσκετε το δέντρο που ψάχνετε, μην αγοράσετε “από το κάτω ράφι”. Περαιτέρω αναζήτηση μάλλον θα σας οδηγήσει στην πρώτη και καλύτερη επιλογή.

Πηγή: http://www.topontiki.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.