Πίσω από τις κάμερες του Game of Thrones

Πίσω από τις κάμερες του Game of Thrones

Οι cameramen τις δημοφιλούς σειράς Game of Thrones, μοιράζονται μαζί μας την φύση της δουλειάς τους και το πώς προσεγγίζουν την κάθε σκηνή.

“Δεν υπάρχουν κανόνες σε αυτό που κάνουμε, πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά το σενάριο και το τι θέλει να δείξει ο σκηνοθέτης, αλλά να έχεις και μελετημένο τον χώρο στον οποίο εκτυλίσσετε η σκηνή.”

“Το παν είναι να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στο σκηνικό και τους ηθοποιούς. ”

Το έργο τους γίνεται ακόμη πιο δύσκολο καθώς έρχονται αντιμέτωποι με την φύση, τις ιδιαιτερότητες του κάθε τοπίου αλλά και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

“Είναι δύσκολο γιατί δουλεύουμε πολλές ώρες εκτεθειμένοι στην ζέστη ή στην βροχή με την κάμερα καλυμμένη με αδιάβροχα, παρ’όλη την κούραση θα πρέπει να έχεις το ίδιο καθαρό μυαλό όπως και όταν ξεκίνησε το γύρισμα”.

“Γίνεσαι ένα με τους ηθοποιούς γιατί βρίσκεσαι πάντα κοντά τους. Είσαι σχεδόν μέσα στο σκηνικό και πολλές φορές κρατάς την κάμερα και περπατάς δίπλα τους. Είναι η καλύτερη θέση.”

Οι cameramen επισημάνουν ότι το αποτέλεσμα είναι από την πολύ καλή συνεργασία και προσπάθεια όλων των ανθρώπων που εργάζονται πίσω από τις κάμερες.

Σκηνές από τα γυρίσματα της 6ης σεζόν

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.