Οι 7 δικτάτορες που έχει συναντήσει η Ελισάβετ στα 64 χρόνια της βασιλείας της (Photos)

Η Ελισάβετ συμπληρώνει φέτος 64 χρόνια βασιλείας στο θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας και,  όπως είναι φυσικό μετά από τόσα χρόνια, έχει υπάρξει μάρτυρας πολλών ιστορικών συμβάντων όπως την πτώση του τείχους του Βερολίνου, την παρακμή της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και την αλλαγή δώδεκα διαφορετικών πρωθυπουργών.

Η Ελισάβετ έχει συναντηθεί με όλους τους σημαντικούς ηγέτες του κόσμου ανά τα χρόνια αλλά επίσης έχει υποδεχθεί και αρκετούς δικτάτορες στο παλάτι. Οι σημαντικότεροι εξ αυτών, σύμφωνα με τον Independent είναι:

 

Bashar al-Assad

Ο Σύρος πρόεδρος επισκέφθηκε το Μπάκιγχαμ κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης του στη Μεγάλη Βρετανία για να συναντηθεί με τον τότε πρωθυπουργό Τόνυ Μπλέρ. Το καθεστώς του έχει κατηγορηθεί για μαζικές σφαγές πολιτών, με τα στοιχεία να κάνουν λόγο για 470.000 θανάτους κατά τη διάρκεια του εμφυλίου.

Mobutu Sese Seko

Ο στρατιωτικός δικτάτορας του Κόνγκο επισκέφθηκε τη Μεγάλη Βρετανία κατά τη δεκαετία του ’70. Διάσημος για το λεοπάρ καπέλο του, συγκέντρωσε τον πλούτο του μέσω εκβιασμών και εκμετάλλευσης.

Robert Mugabe

Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε χρίστηκε τιμητικά ιππότης από την Ελισάβετ το 1994 αλλά το 1997 του αφαιρέθηκε ο τίτλος εξαιτίας των αποκαλύψεων όταν αποκαλύφθηκε η ακραία φύση του καθεστώτος του και το πώς αντιμετώπιζε τους αντιπάλους του.

Nursultan Nazarbayev

Ο , επί 27 χρόνια, πρόεδρος του Καζακστάν επισκέφθηκε τη Μεγάλη Βρετανία τον Νοέμβριο του 2015 και συνέφαγε με την Ελισάβετ. Στις τελευταίες εκλογές εξελέγει με ποσοστό 97.7% και το απολυταρχικό καθεστώς του έχει κατηγορηθεί για πλειάδα παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Nasser Al-Sabah 

Ο πρώην πρωθυπουργός του Κουβέιτ συναντήθηκε με την Ελισάβετ το 2012. Αποσύρθηκε από την πρωθυπουργία της χώρας του μετά από ένα οικονομικό σκάνδαλο, όταν αποκαλύφθηκε πως η κυβέρνηση του είχε καταχραστεί εκατομμύρια πριν τις εκλογές του Κουβέιτ.

Yoweri Museveni

Η Ελισάβετ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ουγκάντα κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης των ηγετών της κοινοπολιτείας στη Μάλτα. Κατά τη διάρκεια της τριακονταετούς προεδρίας του ο Museveni έχει κατηγορηθεί για τη χρησιμοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας κατά των πολιτικών του αντιπάλων καθώς και για τις ακραίες του απόψεις.

Hassanal Bolkiah

Η Ελισάβετ έχει συναντηθεί με τον Σουλτάνο του Μπρουνέι σε αρκετές περιπτώσεις. Τον έχει χρίσει ιππότη, όπως και τον πατέρα του πριν από αυτό. Κατά τα τελευταία χρόνια ο Σουλτάνος εισήγαγε νόμο ο οποίος τιμωρεί την ομοφυλοφιλία με θάνατο δια λιθοβολισμού.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.