Στον αέρα ο ΟΓΑ, ανοιχτό ζήτημα επιβίωσης

Στον αέρα ο ΟΓΑ, ανοιχτό ζήτημα επιβίωσης

Το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, η μέση σύνταξη ενός ασφαλισμένου στον ΟΓΑ είναι 331 ευρώ το μήνα και η εθνική σύνταξη για όλους που θα εισηγηθεί η κυβέρνηση στους δανειστές είναι στα 390 ευρώ το μήνα, ανατρέπει τους όποιους σχεδιασμούς για την επιβίωση του Οργανισμού.
Αυτό τουλάχιστον είπε με λίγα λόγια όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους χθες κατά τη συνέντευξη Τύπου στην οδό Αχαρνών. Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν γίνεται να κάνουμε σενάρια ούτε για το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών, υπονοώντας ότι εάν θέλουμε να μείνει ο ΟΓΑ αυτόνομος και να δίνει και υψηλότερη σύνταξη, θα πρέπει να αυξηθούν σε μεγάλο βαθμό οι εισφορές, αφού η κρατική χρηματοδότηση πρέπει να κοπεί, με βάση τη συμφωνία με τους δανειστές.
Κατέληξε, λέγοντας, θα πρέπει “να δούμε πού θα κάτσει η διαπραγμάτευση και μετά να προχωρήσουμε σε αλλαγές στον ΟΓΑ”, όπως ανέφερε και στις ελαφρύνσεις στη φορολόγηση των αγροτών, τις οποίες επεξεργάζεται ως υπουργείο, με βασικό εμπλεκόμενο τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, Χαράλαμπο Κασίμη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.