ΟΓΑ: Στην αναμονή για τα οικογενειακά επιδόματα, για λίγες ακόμη ημέρες

Έως την Παρασκευή θα δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδη όπως έκανε γνωστό μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί. Να υπενθυμίσουμε ότι η καθυστέρηση αυτή – αν και το Υπουργείο Εργασίας το αρνείται – στην μη επάρκεια των σχετικών κονδυλίων ύψους 225 εκατ ευρώ. Το υπουργείο Εργασίας ισχυρίζεται ότι η καθυστέρηση αυτή στα οικογενειακά επιδόματα σχετίζεται με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις κάτι όμως που δεν ισχύει αφού όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το dikaiologitika.gr υπήρξε εμπλοκή την προηγούμενη εβδομάδα με την πληρωμή δόσης του ΔΝΤ ύψους 447,7 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα την καθυστέρηση των επιδομάτων του ΟΓΑ.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης την προηγούμενη εβδομάδα είχε αφήσει να εννοηθεί ότι τα σχετικά κονδύλια απουσίαζαν την προηγούμενη εβδομάδα από τα κρατικά ταμεία ενώ ο ΟΓΑ ήταν καθόλα έτοιμος εδώ και καιρό με τις λίστες των δικαιούχων. Περίπου 635.000 δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων, οι οποίοι, ενώ προσδοκούσαν ότι θα λάμβαναν τα ποσά που τους αναλογούν ανά περίπτωση, το χρονικό διάστημα 12 – 16 Οκτωβρίου, θα πρέπει να περιμένουν μερικές μέρες ακόμη σύμφωνα με τον κ. Νεφελούδη εως τις 23 Οκτωβρίου.
Να σημειώσουμε ότι ο νόμος ορίζει ότι η η δόση πρέπει να δοθεί έως τις 20 Οκτωβρίου. Αξίζει να επισημανθεί ότι από τους 635 δικαιούχους οι 235.463 έχουν ήδη λάβει τις δύο πρώτες δόσεις. Οι υπόλοιποι 400.000 όμως πρόκειται να λάβουν για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη στήριξη. Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις.
Τα επιδόματα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.