Σχίνος: Odyssia Festival η αφρόκρεμα της ηλεκτρονικής μουσικής

Σχίνος: Odyssia Festival η αφρόκρεμα της ηλεκτρονικής μουσικής

To Odyssia είναι ένα 7ήμερο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής που παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό line-up με περισσότερους από 60 DJs, οι οποίοι θα παίξουν στον μαγικό, απομονωμένο κόλπο του Σχίνου, μόλις μία ώρα από την Αθήνα.
Εμπνευσμένη από το έπος του Ομήρου «Οδύσσεια», αυτή η ξεχωριστή μουσική γιορτή μας «ταξιδεύει» σε 18 ώρες καθημερινού party σε ξηρά και θάλασσα, performance art και installations, με ενδιαφέρουσες προτάσεις φαγητού και ποτού και με σκοπό να φιλοτεχνήσει ένα μωσαϊκό δραστηριοτήτων που αποτελούν μία ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών και ψυχαγωγίας, ενώ παράλληλα εμπνέουν για περιπέτεια και καλλιεργούν την αίσθηση της κοινότητας.

Η τοποθεσία: Τα Γεράνεια Όρη και ο Κόλπος του Σχίνου

schinos-1024x684

 

 

Η Ιστοριά του

Με έμπνευση μας το μοναδικό και παγκοσμίως αναγνωρισμένο έπος του Ομήρου – Οδύσσεια – , το φεστιβάλ Οδύσσεια θα μας ταξιδέψει για 7 συνεχόμενες ημέρες και επί 24ώρη βάση, σε μουσικοχορευτικά μονοπάτια που θα λάβουν χώρα σε ξηρά και θάλασσα, σε παραστατικές Τέχνες και εγκαταστάσεις, καθώς και σε εναλλακτικές φυσικές δραστηριότητες, όπως καταδύσεις, πεζοπορία, ποδηλασία, αλλά και θεραπείες όπως yoga, massage, spiritual retreats κ.α. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τοπικά, παραδοσιακά, γαστρονομικά εδέσματα, να εξερευνήσουν την Μεσογειακή διατροφή μέσα από εργαστήρια παρασκευής και γευσιγνωσίας, να γνωρίσουν τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου και όλα αυτά στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ «Οδύσσεια»!

Η «Οδύσσεια» είναι το πρώτο διεθνές μουσικό – πολιτιστικό φεστιβάλ της χώρας, που απαρτίζεται από ένα μωσαϊκό δραστηριοτήτων με σκοπό να μυήσει τους επισκέπτες του σε μια εσωτερική αναζήτηση και μια πρωτόγνωρη περιπέτεια.
Η «Ιθάκη» αυτής της «Οδύσσειας» δεν είναι άλλη από την καρδιά! Γιατί εκεί μιλιέται μόνο μία γλώσσα, εκείνη της Αγάπης

Η ιστορία της «Οδύσσειας» ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο εδώ και 3.000 χρόνια από στόμα σε στόμα, λέξη προς λέξη, ατέρμονα, σε έναν προορισμό που φτάνει πέρα από τον χρόνο. Η Οδύσσεια είναι το δεύτερο, μετά την Ιλιάδα, έπος του Ομήρου, το οποίο πραγματεύεται το ταξίδι της επιστροφής του πολυμήχανου Οδυσσέα στην πατρίδα του μετά τον Τρωικό πόλεμο. Τα έπη του Ομήρου ήταν θεμέλιοι λίθοι της μεταγενέστερης Δυτικής λογοτεχνίας με τους ακαδημαϊκούς να χρονολογούν την συγγραφή τους τον 6ο αιώνα π.Χ. Η επιστροφή του πολεμιστή Οδυσσέα στην πατρίδα του διήρκησε δέκα ολόκληρα χρόνια μέσα στα οποία έζησε αναρίθμητες περιπέτειες διεκδικώντας την ζωή που άφησε πίσω φεύγοντας για τον Τρωικό πόλεμο. Το ίδιο το παλάτι είχε κατακλυστεί από μνηστήρες που προσπαθούσαν να καταλάβουν τον θρόνο και την γυναίκα του.

Η Οδύσσεια έχει μεταφραστεί σε πάρα πολλές γλώσσες, ενώ σύμφωνα με τους μελετητές το έργο εκ πρώτης λεγόταν προφορικά και μάλλον ήταν για απαγγελία και όχι για ανάγνωση. Η γλώσσα του Ομήρου είναι ένα αμάλγαμα Αιολικής, Ελληνικής, Ιωνικής διαλέκτου και συμπυκνώνεται σε 12.110 ποιητικούς στίχους.

Ανάμεσα στα πιο αξιόλογα στοιχεία του κειμένου είναι η μη γραμμική πλοκή του και η επιρροή στα γεγονότα των επιλογών που έγιναν από τις γυναίκες και τους δούλους, εκτός από τις δράσεις των ίδιων των πολεμιστών. Στην αγγλική γλώσσα, καθώς και σε πολλές άλλες, η λέξη «Οδύσσεια» συμβολίζει και μεταφράζεται ως ένα Επικό Ταξίδι.

Η Οδύσσεια είναι η βασική πηγή, ο κωδικός, ο κρίκος και η έμπνευση που θα συνδέσει όλους τους επισκέπτες του φεστιβάλ σε μία κοινότητα, και θα τους οδηγήσει να συνθέσουν ενορατικά ένα μανιφέστο που θα βοθήσει την μετάβαση από τον παλαιό, στον νέο κόσμο.

Δείτε εδώ το επίσημο site των διοργάσης

Leave a Reply

Your email address will not be published.