Ομπάμα: Ο κόσμος πρέπει να ενωθεί για να νικήσει την τρομοκρατία

Εξέφρασε τη στήριξή του στο Βέλγιο από την Κούβα

Αβάνα

Ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τη στήριξή του στο Βέλγιο κατά της «μάστιγας της τρομοκρατίας», στη σκιά των δολοφονικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, μιλώντας από την Αβάνα κάλεσε τα έθνη σε όλο τον κόσμο να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να νικήσουν την τρομοκρατία.

Στην ομιλία του, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι «οι σκέψεις και οι προσευχές του αμερικανικού λαού είναι με τους ανθρώπους του Βελγίου».

«Πρέπει να είμαστε μαζί ανεξαρτήτως από την εθνικότητα ή τη φυλή ή την πίστη στον αγώνα κατά της αύξησης της τρομοκρατίας» είπε ο αμερικανός πρόεδρος. «Μπορούμε και θα νικήσουμε αυτούς που απειλούν την ασφάλεια των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο» τόνισε.

Νωρίτερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Μπαράκ Ομπάμα με τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος αναφέρει: «Ο πρόεδρος επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για το Βέλγιο και προσφέρει κάθε αναγκαία βοήθεια για την διερεύνηση αυτών των επιθέσεων και για να φέρει τους υπεύθυνους ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τους ανθρώπους του Βελγίου, καθώς και το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και για άλλη μία φορά υποσχέθηκε την πλήρη συνεργασία και υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην κοινή μας δέσμευση να νικήσουμε τη μάστιγα της τρομοκρατίας».

Πηγή: tovima.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.