Ο Τραμπ μίλησε με τον «στρατηγικό συνεργάτη» Ερντογάν

Την Πέμπτη στην Άγκυρα ο επικεφαλής της CIA

Ο Τραμπ μίλησε με τον «στρατηγικό συνεργάτη» Ερντογάν

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο ο αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε «την υποστήριξη των ΗΠΑ στην Τουρκία ως στρατηγικό συνεργάτη και σύμμαχο του ΝΑΤΟ» – Στην ατζέντα και η προσφυγική κρίση

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε “την υποστήριξη των ΗΠΑ στη Τουρκία ως στρατηγικό συνεργάτη και σύμμαχο του ΝΑΤΟ” κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Τραμπ μίλησε επίσης και για την “κοινή δέσμευση (των δύο χωρών) να καταπολεμήσουν τη τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές” και χαιρέτησε τη συνεισφορά της Τουρκίας στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, είπε σε δήλωσή του ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με το CNN Turk ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τον Τραμπ να σταματήσει την υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ προς τους Κούρδους πολιτοφύλακες (YPG) στη Συρία.

Παράλληλα, οι δύο ηγέτες κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν συζήτησαν την εγκαθίδρυση ζώνης ασφάλειας στη Συρία, την προσφυγική κρίση, αλλά και την τρομοκρατία, σύμφωνα με το NTV με τον Ερντογάν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, να ζητά την υποστήριξη του αμερικανού προέδρου στη μάχη κατά του δικτύου του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης στην από κοινού ανάληψη δράσης για την ανακατάληψη της πόλεων Ράκα και αλ Μπάμπ στη Συρία.

Πηγή: protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.