Ο Τραμπ απειλεί με «ακραίο φιλτράρισμα» μεταναστών σε περίπτωση εκλογής του

Ο Τραμπ απειλεί με «ακραίο φιλτράρισμα» μεταναστών σε περίπτωση εκλογής του

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, δεσμεύθηκε σήμερα ότι θα επιβάλει “ένα υπερβολικά σφιχτό φιλτράρισμα” στους μετανάστες, αν κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου.

“Είναι καιρός να θέσουμε σε εφαρμογή νέους ελέγχους απέναντι στις απειλές τις οποίες αντιμετωπίζουμε. Θα τους χαρακτήριζα ακραίο φιλτράρισμα”, δήλωσε σε μια ομιλία στο Οχάιο (βόρειες ΗΠΑ) για το πρόγραμμά του στην εξωτερική πολιτική.

“Έχει σημάνει η ώρα για μια νέα προσέγγιση”, δήλωσε ο μεγιστάνας της αγοράς ακινήτων κάνοντας έναν αρνητικό απολογισμό των διπλωματικών και στρατιωτικών ενεργειών του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της πρώην υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

”Έχουμε δημιουργήσει κενά που επιτρέπουν στην τρομοκρατία να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει”, συνέχισε ο Τραμπ.

“Η πολιτική της Χίλαρι Κλίντον επέτρεψε να προσφερθεί μια παγκόσμια σκηνή στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος”, πρόσθεσε.

Αντίθετα, κατέληξε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, “η κυβέρνηση Τραμπ θα καθιερώσει μια απλή αρχή που θα εφαρμόζεται σε όλες τις αποφάσεις που αφορούν τη μετανάστευση. Θα είμαστε σταθεροί, θα είμαστε ακόμα και ακραίοι. Δεν θα δεχθούμε στη χώρα αυτή παρά μόνο εκείνους που συμμερίζονται τις αξίες μας και σέβονται τον πληθυσμό μας”.

Υποσχέθηκε τέλος και πάλι να “διακόψει τη μετανάστευση από ορισμένες περιοχές του κόσμου που είναι οι πιο ασταθείς και επικίνδυνες”.

Συνεργασία με το ΝΑΤΟ κατά του Ισλαμικού Κράτους

Δήλωσε επίσης ότι θα εργαστεί εκ του σύνεγγυς με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ ώστε να νικήσουν τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αν κερδίσει τις εκλογές τον Νοέμβριο, αντιστρέφοντας αυτό που είχε πει νωρίτερα το φετινό καλοκαίρι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να μην ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους συμμάχους που απορρέουν από τη συνθήκη του ΝΑΤΟ.

“Θα εργαστούμε εκ του σύνεγγυς με το ΝΑΤΟ σε αυτή την αποστολή”, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε ο Τραμπ σε ομιλία του για την εξωτερική πολιτική στην πολιτεία του Οχάιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.