«Ο Πιστόριους είχε αντιμετώπιση VIP στη φυλακή»

«Ο Πιστόριους είχε αντιμετώπιση VIP στη φυλακή»

Ο καταδικασμένος για φόνο εξ αμελείας, Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους πέρασε 10 μήνες κράτησης σε ένα από τα πλέον διαβόητα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας του «σε ουσιαστική απομόνωση και λαμβάνοντας ειδική φροντίδα», σύμφωνα με συγκρατούμενό του.

Ο ακρωτηριασμένος και στα δύο πόδια αθλητής αναμένεται να αποφυλακιστεί την Παρασκευή 21 Αυγούστου και να εκτίσει το υπόλοιπο της πεντάχρονης ποινής του υπό κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο επονομαζόμενος και «Blade Runner» κ. Πιστόριους φοβόταν πολύ μήπως κάποιος προσπαθήσει να τον δηλητηριάσει στη φυλακή, γι’ αυτό και τρεφόταν μόνο με σαρδέλες από κονσέρβα και φουρνιστά φασόλια.

«Ο Πιστόριους ήταν κρατούμενος VIP», ανέφερε ο Μπόζγουελ Μχλόνγκο, συγκρατούμενος του αθλητή στο υψίστης ασφαλείας σωφρονιστικό κατάστημα Κγκόσι Μαπούρου στην Πρετόρια, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο NBC. «Όλα ήταν ελεύθερα γι’ αυτόν. Έκανε πρακτικά ό,τι ήθελε».

Ο Μχλόνγκο αναρωτήθηκε «πώς γίνεται να έχεις το δικό σου γυμναστήριο, μόνος σου; Γιατί το κελί στο οποίο βρισκόμασταν εμείς δεν είχε ποτέ κουρτίνες, αλλά το δικό του ήταν ειδικό; Επειδή έχει χρήματα, αφού είναι ο Όσκαρ Πιστόριους».

Οι αρχές της φυλακής δεν έχουν προβεί σε σχόλιο σε σχέση με τις φήμες για προνομιακή μεταχείριση του παραολυμπιονίκη, ο οποίος έχει φυλακιστεί για τον φόνο της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, τον οποίο το δικαστήριο αναγνώρισε ως ατύχημα και όχι ως δολοφονία εκ προμελέτης.

Η οικογένεια του κ. Πιστόριους αρνείται ότι ο τελευταίος απόλαυσε οποιαδήποτε προνόμια στη φυλακή.

Η εισαγγελία πάντως έχει ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση, επιδιώκοντας την επιβολή βαρύτερης ποινής στον Νοτιοαφρικανό αθλητή.

 

naftemporiki.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.