Ο Ομπάμα αποστέλλει 250 στρατιώτες των Ειδικών Δυνάμεων στη Συρία

Τη μεγαλύτερη αποστολή αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων στη Συρία από τότε που άρχισε ο εμφύλιος πόλεμος ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, που δήλωσε ότι θα αποσταλούν 250 στρατιώτες των Ειδικών Δυνάμεων για να βοηθήσουν τοπικές πολιτοφυλακές να αξιοποιήσουν τις επιτυχίες που έχουν σημειωθεί σε βάρος του ISIS.

Όπως υπογραμμίζεται σε δημοσίευμα του Reuters, η κίνηση αυτή θα αυξήσει σημαντικά τις αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται στη Συρία, ανεβάζοντας τον αριθμό των στρατιωτικών που είναι εκεί στους 300. Παρά τη μικρή αριθμητική ισχύ της δύναμης αυτής, θεωρείται ότι θα βοηθήσει στην αντιστροφή του κλίματος, παρέχοντας σε μαχητές που χαίρουν της εμπιστοσύνης της Δύσης πρόσβαση σε στενή αεροπορική υποστήριξη.

Όπως είπε ο Ομπάμα, η κίνηση αυτή έρχεται ως επακόλουθο επιτυχιών που είχαν αποτέλεσμα την ανακατάληψη εδαφών από το Ισλαμικό Κράτος. «Δεδομένης της επιτυχίας, ενέκρινα την ανάπτυξη μέχρι 250 επιπλέον στρατιωτικών στη Συρία, περιλαμβανομένων Ειδικών Δυνάμεων, για να διατηρηθεί το momentum» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Αννόβερο. «Δεν θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης στο έδαφος, αλλά θα είναι μεγάλη η σημασία τους όσον αφορά στην εκπαίδευση και την παροχή βοήθειας σε τοπικές δυνάμεις, καθώς συνεχίζουν να απωθούν το ISIS».

Πηγή: huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.