Ο Μίλτος Τεντόγλου απάντησε στην ακύρωση του 8,40 μ.- Κορυφαίος ξανά στον κόσμο, με 8,41 μ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου απάντησε στην ακύρωση του 8,40 μ.- Κορυφαίος ξανά στον κόσμο, με 8,41 μ.

Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση στο Instagram, στην οποία εξέφραζε τον εκνευρισμό του για την απόφαση να μην «μετρήσει» το άλμα του στα 8,40 μ., λόγω των παπουτσιών με τα οποία αγωνίστηκε, ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε μέρος στο μίτινγκ στίβου του Λιεβέν. Κι εκεί φρόντισε να βρεθεί ξανά στην κορυφή του κόσμου.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους βελτίωσε τρεις φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, με 8,32 μ., 8,37 μ. Και τελικά 8,41 μ., «σφραγίζοντας» τη νίκη του στο μίτινγκ του Λιεβέν. Ο Τεντόγλου είχε ένα ακόμη άλμα στα 8,34 μ.- στην τρίτη προσπάθειά του- ενώ δεν έκανε τις δύο τελευταίες, αφού είχε ήδη πετύχει τον στόχο του.

Η ακύρωση του 8,40 μ. του Μίλτου Τεντόγλου

Πριν από μία εβδομάδα, στο μίτινγκ του Τορούν, ο Μίλτος Τεντόγλου προσγειώθηκε στα 8,40 μ., πετυχαίνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο στο μήκος.

Όμως, σήμερα, μέσω των social media εξέφρασε την αγανάκτησή του, καθώς ενημερώθηκε ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ακύρωσε αυτή την επίδοση, λόγω των παπουτσιών με τα οποία αγωνίστηκε.

«Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει στην ομάδα της ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα για τα παπούτσια και τον αθλητισμό. Και αποφασίζουν ποια spikes είναι ΟΚ για τους αθλητές ή όχι», έγραψε ο παγκόσμιος πρωταθλητής, αναφερόμενος στα παπούτσια με τα οποία αγωνίζονται οι αθλητές του στίβου.

«Νομίζουν ότι το πάχος του πίσω μέρους του παπουτσιού είναι κάτι καλό. Στην πραγματικότητα όχι μόνο είναι άχρηστο, αλλά κάνει τα spikes βαριά και σε δυσκολεύουν στο τρέξιμο», συνέχισε στην ανάρτησή του.

 

Ο Μίλτος Τεντόγλου στην ανάρτησή του δημοσίευσε και φωτογραφίες από διαφορετικά spikes. Στην πρώτη, σημείωσε, ήταν αυτά που φορούσε όταν πέτυχε το άλμα στα 8,40 μέτρα. «Τα άλλα δύο spikes είναι ΟΚ για το μήκος. Παρεμπιπτόντως, οι δύο πρώτες φωτογραφίες είναι τα ίδια spikes, σε άλλο χρώμα», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του.

«Δεν με ενδιαφέρει για το άλμα στα 8,40 μ., μπορώ να το κάνω όποτε θέλω. Είναι απλά άδικο, είμαι αηδιασμένος», συμπλήρωσε ακόμη ο Τεντόγλου και φρόντισε να αποδείξει απόψε ότι πράγματι μπορεί να κάνει άλμα στα 8,40 μ., όποτε θέλει.

https://www.lifo.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.