Ο καταζητούμενος της Interpol πήγαινε… διακοπές στη Χαλκιδική

Ένας από τους πλέον καταζητούμενους εμπόρους όπλων της Ευρώπης συνελήφθη στους Ευζώνους Κιλκίς, λίγη ώρα αφού είχε περάσει στη χώρα μας από το μεθοριακό σταθμό στους Ευζώνους Κιλκίς.

Πρόκειται για τον 41χρονο Σκοπιανό B.M., ο οποίος συμμετείχε στην οργάνωση που μετέφερε όπλα από τον Ιούλιο του 2013 μέχρι το Νοέμβριο του ίδιου έτους από τα Σκόπια στο Κόσοβο. Έκτοτε, αναζητούνταν από την Interpol μαζί με συνεργούς του. Όπως αναφέρεται στην έκθεση σύλληψής του, φέρεται να είχε «ενεργό ρόλο» στην εγκληματική οργάνωση που είχε συνδέσμους σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και για τουλάχιστον πέντε μήνες εφοδίαζε με βαρύ οπλισμό το Κόσοβο.

Σε βάρος του 41χρονου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ είχε εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Αποστολής Ηνωμένων Εθνών. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι προσπάθησε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής να περάσει με το διαβατήριό του στην Ελλάδα από σημείο στο οποίο εκτιμούσε ότι οι έλεγχοι είναι ελαστικοί λόγω της λειτουργίας καζίνου που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Κιλκίς.

Έτσι, θεώρησε ότι θα περάσει απαρατήρητος ανάμεσα στους πολλούς Έλληνες που περνούν τις Παρασκευές στα Σκόπια και επιστρέφουν λίγες ώρες μετά. Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Ευζώνων, ωστόσο, τον εντόπισαν μέσω της ερυθράς αγγελίας και τον συνέλαβαν σε περιοχή του Κιλκίς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Β.Μ. είπε στους αστυνομικούς ότι προορισμός του ήταν η Χαλκιδική, όπου είχε προγραμματίσει να κάνει διακοπές. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης. Οι έρευνες συνεχίζονται από αξιωματικούς της Ασφάλειας σε συνεργασία με αξιωματούχους της Interpol.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.