“Ο Εθελοντισμός «έπεσε» στα βαθιά”: Πρώτη Παρουσίαση στους Μικρούς Εξερευνητές

“Ο Εθελοντισμός «έπεσε» στα βαθιά”: Πρώτη Παρουσίαση στους Μικρούς Εξερευνητές

Μια ιστορία με θέμα τον εθελοντισμό και τη δωρεά του μυελού των οστών. Μια ιστορία για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, που προάγει την ευαισθητοποίηση για προσφορά και συλλογική δράση.

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 11:00 στους Μικρούς Εξερευνητές στην Χλόη Καστοριάς!

Λίγα λόγια για τις συγγραφείς

Η Δέσποινα Καλαφάτη και η Νικολέτα Χαρούμενου γνωρίστηκαν το 2012 στο Ιδιωτικό εκπαιδευτήριο προσχολικής αγωγής «Μικροί Εξερευνητές» στην Καστοριά. Απόφοιτες Παιδαγωγικών Τμημάτων Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και οι δύο, συνεργάστηκαν για ένα κοινό όραμα, για μια εκπαίδευση που μόνο θα «ψηλώνει» τα παιδιά όλου του κόσμου. Προς αυτό το όραμα θέλησαν να ψηλώσουν κι εκείνες – μέσω της προσωπικής και συνεργατικής αναζήτησης. Οι ίδιες είναι εν ενεργεία νηπιαγωγοί, κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων στην εκπαίδευση με συμμετοχές σε ευρωπαϊκά προγράμματα και συνέδρια. Μα πιο πολύ είναι φίλες.

Το παραμύθι Ο Εθελοντισμός «έπεσε» στα βαθιά! αποτελεί την πρώτη προσπάθεια συγγραφής τους ελπίζοντας να δώσει κίνητρο σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς να δράσουν με στόχο τη δημιουργία κουλτούρας εθελοντισμού κι αλληλεγγύης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.