Ο έρωτας στα χρόνια της διαδικτυακής απάτης. Πώς μια μεσήλικη Σουηδή κατέληξε στην Νιγηρία με έναν 24χρονο

Ο έρωτας στα χρόνια της διαδικτυακής απάτης. Πώς μια μεσήλικη Σουηδή κατέληξε στην Νιγηρία με έναν 24χρονο

Το πως από μια μεσήλικη, χωρισμένη γυναίκα κατέληξε σε καθηγήτρια καλλιτεχνικών στη Νιγηρία περιγράφει σε άρθρο της στο BBC μια Σουηδή ονόματι Μαρία Γκρέτε. Όλα ξεκίνησαν από μια απάτη και έναν δυνατό έρωτα που μεταμορφώθηκε σε φιλία και την ενέπνευσε να «αλλάξει τον κόσμο» μέσα από την τέχνη.

Το 2009, η Μαρία Γκρέτε είχε μόλις βιώσει ένα επίπονο διαζύγιο και περνούσε μία από τις δυσκολότερες περιόδους της ζωής της. Οι φίλες της καθηγήτριας καλλιτεχνικών αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα προφίλ σε ιστοσελίδα γνωριμιών με τα στοιχεία της, σε μια προσπάθεια να την προτρέψουν να ξαναφτιάξει την ζωή της.

Αν και αρχικά διστακτική, η Γκρέτε γνώρισε μέσω της ιστοσελίδας έναν 58χρονο Δανό, πατέρα ενός παιδιού. Μιλούσαν για μήνες και, παρόλο που δεν είχαν συναντηθεί ποτέ, είχαν αναπτύξει βαθιά αισθήματα ο ένας για τον άλλο. Όλα όμως άλλαξαν μετά από ένα ταξίδι του διαδικτυακού συντρόφου της στην Αφρική.

Ο φίλος της της έστειλε μήνυμα ότι είχε πέσει θύμα ληστείας μαζί με τον γιο του στη Νιγηρία και το παιδί είχε τραυματιστεί από τα πυρά. Το Νοσοκομείο ζητούσε 1.000 ευρώ για να τον εγχειρήσει και η Γκρέτε, χωρίς δεύτερη σκέψη, έστειλε αμέσως τα χρήματα. Στην συνέχεια, υπήρξαν επιπλοκές και η ίδια κλήθηκε και πάλι να βάλει το χέρι στην τσέπη. Κάποια στιγμή κατάλαβε πως κάτι ύποπτο συνέβαινε και σταμάτησε να απαντά στα τηλέφωνα.

Η Γκρέτε δεν περίμενε να επικοινωνήσει ξανά με τον σύντροφό της, μέχρι που δέχτηκε ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα. Ο άνδρας στην άλλη γραμμή ήταν ένας 24χρονος Νιγηριανός που όχι μόνο ομολόγησε ότι ήταν ο… 58χρονος Δανός που η ίδια είχε αγαπήσει, αλλά της εξομολογήθηκε και τον έρωτά του.

Ο νεαρός άνδρας ισχυρίστηκε ότι αισθανόταν τύψεις για το γεγονός ότι την είχε εξαπατήσει και της ζήτησε να συνεχίσουν την σχέση τους, χωρίς φυσικά τα χρηματικά ανταλλάγματα.

Η Γκρέτε δεν ήταν πρόθυμη να συνεχίσει την επικοινωνία τους, όμως αποφάσισε να ταξιδέψει μέχρι την Νιγηρία για να γνωρίσει από κοντά τον άνδρα που την πρόδωσε. Όταν είδε το πρόσωπό του, δεν μπορούσε παρά να αρχίσει να κλαίει. Ήταν σαν να τον γνώριζε για χρόνια.

Η Σουηδή γνώρισε την οικογένεια και τους φίλους του άνδρα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ασχολούνται επίσης με αυτό το ιδιαίτερο «επάγγελμα». Οι ίδιοι της εξήγησαν ότι κατέφυγαν σε αυτή την λύση λόγω της ανεργίας. Οι περισσότεροι είχαν μάλιστα τελειώσει το Πανεπιστήμιο. Και τότε η Γκρέτε, η οποία αποφάσισε να διατηρήσει την σχέση της με τον 24χρονο σε φιλικό μόνο επίπεδο, αποφάσισε να φέρει την αλλαγή.

Τα τελευταία έξι χρόνια, η ίδια εργάζεται για ανάδειξη της Νιγηρίας σε κέντρο Πολιτισμού, ανοίγοντας το δικό της εργαστήριο τέχνης και οργανώνοντας εκθέσεις και ιδρύοντας μια νιγηριανή ενημερωτική ιστοσελίδα.

Πλέον, η γυναίκα στην Νορβηγία, όμως συνεχίζει να βοηθά την Νιγηρία, αλλά και άλλες αφρικανικές χώρες με όποιον τρόπο μπορεί. Να σημειώσουμε ότι ο 24χρονος πλέον άφησε τις απάτες και πλέον σπουδάζει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η επικοινωνία τους συνεχίζεται.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.