Ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου

Τη μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής της αθληφόρου εορτάζει και πανηγυρίζει η Αγία μας Εκκλησία στις 26 Ιουλίου.

Στην τοπική μας Εκκλησία εορτάζουν και πανηγυρίζουν Ναοί και Μοναστήρια αφιερωμένοι στη μνήμη Της, με επίκεντρο την πόλη του Άργους Ορεστικού, έχοντας ως πολιούχο και προστάτη την Αγία Παρασκευή.

Έτσι, το Σάββατο 25 Ιουλίου και ώρα 7.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο οποίος θα κηρύξει και τον θείο λόγο.

Στη συνέχεια, και ώρα 8.00 μ.μ., ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Βασιλειάδος, όπου θα τελέσει την Ακολουθία του Εσπερινού και την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων στους χώρους του Μοναστηριού.

Ανήμερα της εορτής στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού, θα τελεσθεί η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ και στη συνέχεια η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Παρασκευής στους δρόμους της πόλης.

Τέλος, τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής τιμούν και πανηγυρίζουν οι Ιεροί Ναοί Επταχωρίου, Ιεροπηγής, Μανιάκων, Κυψέλης, Πεύκου αλλά και μεταβυζαντινά εκκλησάκια στην πόλη της Καστοριάς στις περιοχές Ντολτσό και Ξενία.

www.imkastorias.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.