Ο Δήμος Άργους Ορεστικού συμμετέχει στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τουρισμού

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού συμμετέχει στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τουρισμού

Στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τουρισμού «Κερνάμε Ελλάδα» που θα ανοίξει τις πύλες του την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοίλων Κοζάνης θα λάβει μέρος ο Δήμος Άργους Ορεστικού.

Το Φεστιβάλ, που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 13 Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει έκθεση προϊόντων, γαστρονομικές παρουσιάσεις, εκδηλώσεις για τα παιδιά και επιστημονικές ημερίδες.

Στόχος του είναι η ανάδειξη της Δυτικής Μακεδονίας ως ένας σημαντικός γαστρονομικός τουριστικός προορισμός, η ενίσχυση της περιφερειακής τουριστικής ταυτότητας, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η δικτύωση των τοπικών αγροδιατροφικών επιχειρήσεων με τις επιχειρήσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, η βελτίωση της ποιότητας των αγροδιατροφικών προϊόντων και των παρεχόμενων γαστρονομικών υπηρεσιών στη Δυτική Μακεδονία και η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού συμμετέχοντας στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ επιδιώκει να ενισχύσει την τοπική γαστρονομική και τουριστική του ταυτότητα, αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα και τους τουριστικούς του προορισμούς. Την τιμητική του θα έχει φυσικά το φασόλι, εκλεκτές συνταγές για το οποίο θα περιληφθούν στις γαστρονομικές παρουσιάσεις του Φεστιβάλ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

“ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ”

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/11/2016, ΩΡΑ 20:00

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΩΡΑΡΙΟ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΪΝΟΥ Παρασκευή 18:00 – 20: 00, Σάββατο/Κυριακή 11:00 με 18:00

Βιωματικό εργαστήρι όπου τα παιδιά μυούνται στο υγιεινό

πρωινό με βάση τα τοπικά μας προϊόντα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Παρασκευή 18:00 20:00 & Σάββατο/Κυριακή 12:00 21:00 ανά

ώρα με όχημα τη γεύση σας ταξιδεύουμε σε κάθε γωνιά της

Δυτικής Μακεδονίας αλλά και σε όλες τις Ελληνικές περιφέρειες

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

«ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»

Παρασκευή 18:00 20:00 & Σάββατο/Κυριακή 12:00 21:00 ανά

ώρα παρουσιάζονται εμβληματικές συνταγές από όλη την

Ευρώπη χρησιμοποιώντας Δυτικομακεδονικά προϊόντα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ «Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ»

Παρασκευή 18:00 20:00 & Σάββατο/Κυριακή 12:00 14:00 και

18:00 – 20:00 πραγματοποιούνται γευσιγνωσίες ελαιολάδου και

επιτόπια παραγωγή λαδιού από τη φετινή σοδειά ελιάς των

Ιμέρων Κοζάνης

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ «Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ»

Παρασκευή 18:00 20:00 & Σάββατο/Κυριακή 12:00 21:00 ανά

ώρα αναδεικνύουμε τα ζυμαρικά της Δυτικής Μακεδονίας

μαγειρεμένα με δεκάδες τρόπους

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ «Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΦΑΣΟΛΙΟΥ»

Παρασκευή 18:00 20:00 & Σάββατο/Κυριακή 12:00 21:00 ανά

ώρα μαγειρεύουμε τα νοστιμότερα φασόλια της Ελλάδας με

συνταγές από όλο τον κόσμο

Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ, ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

& ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Παρασκευή 18:00 20:00 & Σάββατο/Κυριακή 12:00 – 20:00

μέλη συλλόγων της Βόρειας Ελλάδας και Chefs αναδεικνύουν το

γαστρονομικό πλούτο των Ελλήνων του Πόντου, της Μ. Ασίας

και της Ανατολικής Θράκης

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΟΙΝΟΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σάββατο/Κυριακή 12:00 – 20:00

Η τέχνη της αρμονίας: Δυτικομακεδονικοί οίνοι & τοπικές

γεύσεις

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ &

ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΘΕΤΩΝ

Ο ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Καθημερινά δοκιμάζουμε τα ροφήματα & τοπικό τσίπουρο

αρωματισμένα με Κρόκο Κοζάνης

Το Σάββατο 19:00 21:00 τοπικοί chefs αξιοποιούν μοναδικά το

«χρυσάφι» της Δυτικομακεδονικής γης

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΕΚΘΕΤΗ

ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ MΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ

Παρασκευή 19:00 21:00 & Σάββατο/Κυριακή 12:00 – 20:00

Γνωρίζουμε τα κορυφαία αλλά και τα ανερχόμενα εστιατόρια

και chefs της Δυτικής Μακεδονίας

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ / ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Η ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Ο Αγιορείτης μοναχός Επιφάνιος, ο Μυλοποταμινός,

αξιοποιώντας τα προϊόντα της Δυτικομακεδονικής γης μας μυεί

στα μυστικά της χιλιόχρονης μαγειρικής σοφίας των

Πατέρων του Αγίου Όρους.

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ / ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΗΣ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Κυριακή 12:00 – 15:00

Μαθαίνουμε τα άγρια μανιτάρια και δοκιμάζουμε τις

μοναδικές γεύσεις τους

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΤΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ Δοκιμάζουμε φρέσκα και παλαιωμένα αποστάγματα της

Δυτικής Μακεδονίας μόνα τους ή σε εξαιρετικά cocktails

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΤΑ ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ Αλεύρι & Ψωμί: Παραδοσιακές και σύγχρονες προσεγγίσεις

από τους αρτοποιούς της Δυτικής Μακεδονίας

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ / ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΟΙ ΠΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Νοικοκυρές παρασκευάζουν παραδοσιακές πίτες από ολόκληρη

τη Δυτική Μακεδονία

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ

ΝΕΡΩΝ

Καθημερινά οι chefs αξιοποιούν με μοναδικούς τρόπους τα

προϊόντα των λιμνών και των ποταμών της Δυτικής Μακεδονίας

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ &

ΔΗΜΩΝ

Παρουσιάζονται τα γαστρονομικά χαρακτηριστικά των

φιλοξενούμενων περιοχών, αναδεικνύοντας την πολυεπίπεδη

γαστρονομική παράδοση και τον πολιτιστικό πλούτο κάθε

τόπου

ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΕΚΘΕΤΩΝ Καθημερινές γαστρονομικές προβολές των ποιοτικών

προϊόντων που φιλοξενούνται στο φεστιβάλ

ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Διοργάνωση Β2Β συναντήσεων σε ξεχωριστό χώρο μεταξύ

HOSTED BUYERS και παραγωγών που συμμετέχουν στην έκθεση

ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ

ΘΕΜΑΤΙΚΗ Σάββατο12/11/2016 & Κυριακή 13/11/2016

Κορυφαίοι επιστήμονες, οινολόγοι και επιχειρηματίες μιλούν για τον αμπελώνα της Δυτικής

Μακεδονίας, chefs και μελετητές παρουσιάζουν τη γαστρονομική ατζέντα της Δυτικής

Μακεδονίας, αναλύουν τις καινοτόμες δράσεις για το γαστρονομικό τουρισμό και παρουσιάζουν

μοντέλα συνέργειας, δικτύωσης και εξαγωγών.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Παρουσιάζονται διαδρομές γαστρονομικού τουρισμού της Δυτικής Μακεδονίας

Το ελαιόλαδο από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας

Τοπικά γαστρονομικά έθιμα (ΓΟΥΡΟΥΝΟΧΑΡΑ κλπ)




Leave a Reply

Your email address will not be published.