Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επέστρεψε τον Πάτρικ στο φυσικό του περιβάλλον (Video)

Μία δεύτερη ευκαιρία να ζήσει ξανά ως ελεύθερη αρκούδα στη φύση έχει και πάλι ο Πάτρικ, το ορφανό αρκουδάκι που φρόντιζε επί ένα χρόνο ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.

Η μικρή αρκούδα ναρκώθηκε και μεταφέρθηκε με απόλυτη ασφάλεια σε δασική περιοχή μακριά από ανθρώπους και κατοικημένες περιοχές. Η επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μάλιστα άφησε στο σημείο της επανένταξης τροφή, ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα στις πρώτες μέρες που θα ζει ως ελεύθερη αρκούδα.

Όταν βρέθηκε ο Πάτρικ, το Μάρτιο του 2015 στο Βροντερό Φλώρινας, ήταν μόλις μερικών εβδομάδων και χωρίς τη μητέρα του, σε μία ηλικία που η επιβίωσή του στη φύση θα ήταν αδύνατη. Το αρκουδάκι μεταφέρθηκε άμεσα στο Περιβαλλοντικό Κέντρου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, όπου και παρέμεινε υπό στενή παρακολούθηση και φροντίδα για αρκετούς μήνες. Σε όλο αυτό το διάστημα οι φροντιστές του μάθαιναν τα μυστικά της επιβίωσης στη φύση που θα του μάθαινε η μητέρα του.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τον Πάτρικ μέσω ενός κολάρου-πομπού που του έχει τοποθετηθεί, ώστε να γνωρίζει πού βρίσκεται και εάν τα έχει καταφέρει. Το κολάρο θα μεταδίδει το στίγμα του και έτσι η επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα μπορεί να τον παρακολουθεί ολόκληρο το 24ωρο.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.