Ο 3χρονος «Μόγλης» της Σιβηρίας που επέζησε τρεις μέρες μόνος του στο δάσος

Βρήκε καταφύγιο στις ρίζες ενός μεγάλου δέντρου - Δείτε φωτογραφίες

Ο 3χρονος «Μόγλης» της Σιβηρίας που επέζησε τρεις μέρες μόνος του στο δάσος

Ζωντανό βρέθηκε ύστερα από τρία 24ωρα ένα 3χρονο αγόρι που κατάφερε να επιβιώσει μόνο του σε δάσος της Σιβηρίας όπου ζουν λύκοι και αρκούδες.

Ο μικρός Tserin Dopchut είχε μόνο μερικά κομμάτια σοκολάτας στην τσέπη του όταν απομακρύνθηκε από την προγιαγιά του και ακολούθησε ένα κουτάβι μέσα στην τάιγκα της περιοχής Τούβα, στη Ρωσία.

Εν μέσω θερμοκρασιών υπό το μηδέν τη νύχτα άρχισε έρευνα μεγάλης κλίμακας για τον εντοπισμό του παιδιού. Ο Tserin – ήταν ντυμένος μόνο με τα ρούχα που φορούσε όταν χάθηκε- επιβίωσε φτιάχνοντας κάτι σαν κρεβάτι μέσα στις ρίζες ενός μεγάλου δέντρου.

Όπως γράφει η Daily Mail, φαίνεται πως το κουτάβι βρήκε μόνο του το δρόμο για να επιστρέψει στο σπίτι με αποτέλεσμα το αγοράκι να μείνει μόνο του στη σιβηρική έκταση.

Εκατοντάδες διασώστες έψαχναν εντατικά επί τρεις μέρες για να βρουν το παιδί, το οποίο τελικά βρήκε ο θείος του.

«Αναγνώρισε τη φωνή του θείου του που τον φώναζε και τον φώναξε κι εκείνος. Μόλις ο θείος του τον πήρε στην αγκαλιά του το αγοράκι ρώτησε μόνο αν ήταν εντάξει το αυτοκινητάκι με το οποίο έπαιζε», περιέγραψε ο κυβερνήτης της Τούβα, «είπε πως την πρώτη μέρα έφαγε όση σοκολάτα είχε πάνω του και μετά βρήκε ένα προστατευμένο μέρος κάτω από ένα δέντρο και κοιμήθηκε εκεί».

«Η κατάσταση ήταν πολύ επικίνδυνη για το παιδί», ανέφερε ο επικεφαλής των  υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της Τούβα. «Ο ποταμός Mynas είναι γρήγορος και κρύος, αν ένα μικρό παιδί έπεφτε μέσα θα το περίμενε βέβαιος θάνατος. Υπάρχουν επίσης λύκοι και αρκούδες μέσα στο δάσος. Οι αρκούδες παίρνουν κιλά για να βγάλουν το χειμώνα, επιτίθενται σε οτιδήποτε κινείται. Επίσης, τη μέρα μπορεί να είναι κάπως ζεστά αλλά τη νύχτα υπάρχει και παγετός».

Σύμφωνα με τους γιατρούς το παιδί δεν έπαθε κάτι σοβαρό από αυτή την περιπέτειά του που του χάρισε το προσωνύμιο «Μόγλης».kio

hjk

 

Πηγή: newsbeast.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.